Kompanija Lenovo danas je objavila ažuriranje za svoj glavni proizvod, prilagodljivi server X6 visokih performansi, zajedno sa mnoštvom prekvalifikovanih ISV enterprise rešenja, koja obuhvataju ponudu optimizovanu za rešenje SAP® HANA. Ažurirani X6 server sistemi, koji su tek objavljeni i imaju performanse koje obaraju rekorde, obuhvataju dva Flex System™ X6 Compute Node-a i par System x® rack servera, kojima upravlja Lenovo XClarity™, nedavno predstavljeni sistem za upravljanje. Ova snažna nova rešenja unapređuju performanse i ubrzavaju razvoj zahtevnih okruženja, kao što su cloud, baze podataka, ERP, virtualizacija i poslovna analitika

Lenovo
Lenovo

 

„Ubrzan tempo promena u današnjem okruženju enterprise data centara stresan je za infrastrukturu i IT budžet,” izjavio je Darel Vord, potpredsednik jedinice Enterprise Marketing i Storage Business Unit. „Novi Lenovo X6 serveri omogućavaju performanse, brzinu i fleksibilnost potrebnu za mission-critical aplikacije, dok u isto vreme omogućava vašem poslovanju pobedu u takmičarskom okruženju.“

Lenovo X6 Rack serveri – Modularna “Book”arhitektura

Lenovo X6 rack servere visokih performansi, server sa četiri CPU slota Lenovo System x3850 X6 i server sa osam CPU slotova Lenovo System x3950 X6, odlikuje nagrađivani modularni dizajn. Veoma fleksibilan dizajn omogućava jednostavnu zamenu kompjuterskih book-ova i prilagođavanje procesorima nove generacije, smanjujući troškove nabavke i eliminišući potrebu za kupovinom novog servera. Pored toga,ova inovativna modularna arhitektura omogućava IT-u da lako unapredi ostale ključne komponente, kao što su storage, full-height i half-height I/O kartice, kao i hlađenja i napajanja, bez troškova i prekida zbog zamene celog sistema. Revolucionarni dizajn sistema takođe omogućava različitim generacijama tehnologije procesora da budu upotrebljeni u istom okviru.

lenovoemc px4-400d
Naoružan sa budućom porodicom procesora Intel® Xeon® iz E7-4800 v3, ovi serveri omogućavaju nove nivoe performansi i jednostavnost ažuriranja, kao i više od 50 odsto bolje performanse nego prethodna generacija sistema. Sa podrškom memorije DDR4, najnovijom tehnologijom memorije, i sa 192 DIMM slotovima, ovi sistemi mogu da podnesu okruženja koja zahtevaju najviše memorije, uključujuči zahtevne baze podataka i analize. Unapređena pouzdanost, dostupnost i mogučnost servisiranja (RAS), kao što su Memory Page Retrieve, Consumed Error Recovery, i Upward Integration Modules, smanjuju troškove podrške i povećavaju vreme rada sistema.

Lenovo Flex System X6 – Skalabilni Compute Node-ovi

Lenovo Flex System X6 Compute Node-ovi, uključujuči Flex System x480 X6, koji je prilagodljiv za sistem sa četiri CPU slota, i Flex System x880 X6, prvi prilagodljivi blade server sa osam CPU slotova, zasnovan na procesoru Intel Xeon, nude kupcima vodeću performantnost u indistriji u veoma fleksibilnoj, konvergiranoj blade arhitekturi, dizajniranoj da raste se vašim okruženjem. Uključujuči budući Intel Xeon procesor, iz E7-8800/4800 v3 porodice proizvoda, svaki opremljen sa do 144 jezgra, ovi unapređeni compute node-ovi, omogućavaju brže performanse aplikacija za okruženja koja zahtevaju najviši nivo performansi, kapacitet memorije i veliku fleksibilnost, kao što su mission-critical baze podataka i analiza.

“Razvili smo porodicu procesora Intel Xeon E7 v3, da bismo isporučili preformanse, unapređenu pouzdanost i skalabilnost da zadovoljimo zahteve enterprise okruženja i rast u real-time analitici “, rekla je Lisa Spelman, generalna direktorka marketinga grupe Intel Data Centar. „Isporuka fleksibilnih X6 servera kompanije Lenovo, baziranih na porodici procesora Intel Xeon E7 v3, omogućava performanse i sposobnost unutrašnje memorije, što omogućava da ograoman broj podataka bude dostupan.”

SAP HANA Workload Optimized Solutions za SAP HANA Appliance

Današnja nova optimizovana rešenja SAP® HANA, bazirana na serverskim platformama System x3850 X6 i System x3950 X6 kompanije Lenovo, nude SAP-sertifikovane konfiguracije koje omogućavaju nezapamćene performanse i prilagodljivost. U kombinaciji sa poslovnim rešenjima kompanije Lenovo (Lenovo Enterprise Solution Services), ova rešenja za intenzivna opterećenja mogu da budu u funkciji za samo nekoliko dana i tako da pomognu korisnicima u brzini razvijanja novih SAP HANA aplikacija i da pojednostave upravljanjeSAP HANA infrastrukturom.

Lenovo takođe nudi SAP rešenje u saradnji sa kompanijom EMC:
• SAP® HANA Tailored Data Center Integration (TDI) sa EMC®
• EMC® VSPEX™ for classis SAP landscapes

Dodatna prekvalifikovana Enterprise ISV rešenja

Pored SAP-a i EMC-a, kompanija Lenovo je partner sa industrijskim liderima kao što su kompanije Microsoft, VMware i Citrix kako bi ponudila kompletna, prethodno testirana, infrastrukturna rešenja koja koriste Lenovo server, storage i mrežni hardver. Ova prekvalifikovana rešenja pojednostavljuju i smanjuju troškove primene i time omogućavaju organizacijama sa slabim IT resursima da se usredsrede na potrebe svog poslovnog razvoja. Prekvalifikovana rešenja obuhvataju :
• Lenovo rešenje za Microsoft Scale Out File Server
• Lenovo rešenje za Microsoft SharePoint Server 2013
• Lenovo rešenje za Microsoft Exchange Server 2013
• Lenovo rešenje za VMware vCloud Suite 6.0
• Lenovo rešenje za VMware Horizon 6.0
• Lenovo rešenje za Citrix XenDesktop 7.6
• Lenovo rešenje za Microsoft SQL Server 2014
• Lenovo rešenje za Engineering Analysis
• Lenovo rešenje za ANSYS
• Lenovo rešenje za Financial Services
• Lenovo rešenje za Life Sciences

Za više informacija o Lenovo prekvalifikovanim enterprise rešenjima posetite sajt.

Lenovo XClarity™ – Jednostavno i automatizovano upravljanje sistemima
Lenovo XClarity je idealno rešenje i za mala i za velika preduzeća, pružaoce usluga i vladine organizacije. Lenovo XClarity bavi se ozbiljnim zahtevima kupaca uključujući potrebu da upravljanje resursima hardvera bude centralizovano, da bude ubrzan razvoj cloud-a i tradicionalne infrastrukture i omogućena vidljivost fizičkih resursa i kontrola fizičkim resursima sa spoljnih alata za upravljanje softverom koje su na višem nivou. Nova rešenja su dostupna u dve verzije, Lenovo XClarity Administrator i Lenovo XClarity Pro, i ona podržavaju novo serversko rešenje visokih performansi kompanije Lenovo X6, koje je najavljeno danas.

Cene i dostupnost

System x3850 X6 i System x3950 X6 biće dostupni 26. maja po ceni od 7.979 američkih dolara. Flex System x480 X6 i Flex System x880 X6 biće dostupni 27. maja.po ceni od 10.415 američkih dolara.