Dell notebook

Korisnici SonicWALL usluge primetili su značajno poboljšanje u zaštiti na internetu tokom perioda testiranja SonicWALL Capture naprednog sistema za zaštitu od virusa. SonicWALL Capture, koji je nedavno postao dostupan široj javnosti, prvi je multi-engine sandbox koji omogućava korisnicima blokiranje sumnjivih datoteka do odluke o njihovom korišćenju. Osim toga, SonicOS 6.2.6 obuhvata i Content Filtering Service 4.0, koji organizacijama omogućava jednostavno uvođenje zaštite i povećanje produktivnosti, s obzirom na to da ova usluga kontroliše pristup neprikladnim, ali i sadržajima koji umanjuju produktivnost zaposlenih.

 

Dostupan za korišćenje uz SonicWALL TZ, NSA i SuperMassive 9000 seriju firewall-a, SonicOS 6.2.6 sa SonicWALL Capture uslugom u buduće će štititi korisnike od najnaprednijih virusa, uključujući i zero-day.

 

Tvorci malicioznih kodova razvili su tehniku otkrivanja koja mallware-ima omogućava da detektuju prisustvo postojećih sandbox-a i uz pomoć ovih informacija izbegnu otkrivanje. Da bi se izborio sa ovom tehnikom, SonicWALL Capture koristi tri tehnički različite analize pretnji, zasnovane na cloud sistemu, čineći utaju skoro nemogućom. Capture takođe ima mogućnost da prihvati najširi opseg veličine i vrste datoteka i može se podesiti tako da spreči ulazak sumnjivih datoteka u sistem, do odluke o njihovom korišćenju.

 

„Nova SonicWALL Capture usluga predstavlja drugi ključni dodatak u paketu bezbednosnih alatki koje nam pomažu da se izborimo sa novim izazovima sa kojima se svakodnevno susrećemo. Pružanjem ove nove usluge, osećamo da imamo partnera koji se uz nas bori sa ciljem da naš sistem ostane bezbedan. Sprečavanjem malicioznih datoteka da uđu u sistem, ova usluga nam pomaže da sačuvamo bezbednost klijenata i kompanije od virusa koji se pojavljuju“, izjavio je Angel Torres, izvršni direktor u kompaniji Credit Services, Inc.

 

„Testirali smo svoja sandbox rešenja, a SonicWALL Capture se pokazao kao najlakši za implementaciju i najisplativiji za upravljanje. Pošto ga nudimo kao nadgradnju za naš firewall, za koji je neophodno samo redovno ažuriranje, testiranje i angažovanje u proizvodnom okruženju je veoma jednostavno. Pokušavamo da koristimo ovo i na našim drugim sajtovima, s obzirom na to da smo fokusirani na višeslojene pristupe bezbednosti“, tvrdi Zachary A. Radke, Santa Fe Senior Living.

 

SonicWALL Content Filtering Service 4.0 omogućava bolje performanse i lakšu upotrebu

Novi SonicWALL Content Filtering Service 4.0 dostupan u okviru SonicOS 6.2.6 omogućava stručnjacima iz oblasti informatike da unaprede zaštitu i produktivnost i blokiraju neprikladne i ilegalne sadržaje koji se pojavljuju na internetu. Ključne nove karakteristike ove verzije uključuju:

  • Otpuštanje blokiranih datoteka, upravljanje protokom i odobravanje aktivnosti – Kao nastavak trenutnih metodi za blokiranje i odobravanje, CFS 4.0 nudi i otpuštanje blokiranih datoteka, upravljanje protokom i odobravanje aktivnosti, čime je administratorima omogućena dodatna kontrola u okviru kategorije pojedinačnih domena. Ovih pet metoda su podesive u odnosu na globalne postavke, što može omogućiti, na primer, edukativnim institucijama da personalizuju podučavanje u specifičnim školama, odeljenjima ili grupama ili među korisnicima iza firewall–a, ohrabrujući nastavnike i informatičke stručnjake da učenicima pruže bolje i produktivnije iskustvo učenja.
  • Ograničeni način rada YouTube-a – Slično kao roditeljski nadzor, ograničeni način rada YouTube-a pomaže u sprečavanju pretraživanja ili pristupa neprikladnim video sadržajima zasnovanim na YouTube

 

Dostupnost:

SonicWALL SonicOS 6.2.6 dostupan je javnosti od 1. avgusta. SonicWALL Capture ATP usluga dostupna je u okviru SonicWALL SuperMassive 9000 serije, NSA firewalls-a i odabranih TZ firewall modela.