Ples vodenih skulptura i igra čestica peska u spletu boja i svetla su tek skroman opis neverovatnog snimka eksperimenta iz kimatike (oblast koja proučava vizuelnu prezentaciju zvuka) koji je sprovela kompanija Sony. Novi moćan zvučnik MHC-V7D i High Powered audio sistem pokazali su da uz pomoć taktova hita „Hideaway“ pevačice Kieze mogu da pokrenu bilo šta, pa tako i zemlju, vodu i boju. Snimak eksperimenta možete videti na linku:

Zvuk je moguće učiniti vidljivim kontrolisanim premeštanjem čestica na vibrirajućim posudama ili membranama, što je prvi otkrio Robert Huk 1680. godine. Ovoga puta, glavnu ulogu u eksperimentu ima Sony zvučnik MHC-V7D.

 

„Ovaj model, uključujući kontrolu gestova i LED zvučnike, spaja zapanjujuće audio i vizuelne efekte i pravi jedinstveno čulno iskustvo, tako da će ova popularna pesma moći da se doživi na sasvim novi način”, kaže Alberto Ajala, direktor Odeljenja za video i zvuk u kompaniji Sony.

 

Sony u saradnji sa pionirom inovativne arhitekture Jifejem Čajem i njegovim timom iz studija za kreativnu produkciju „Unit 9” vode vas u srž MHC-V7D zvučnika čiji fantastični zvučni pritisak od 1550W izaziva zanosnu igru materije koja prati instrumente, promene u zvuku i vokalima pesme „Hideaway”. Na taj način, imitira se putanja od mračnog i tihog početka do vizuelnog krešenda, a „plesači“ su vodene skulpture napravljene korišćenjem Petrijeve šolje i votke, tzv. Hladnijeve figure od peska i feromagnetna tečnost koju istovremeno odlikuju osobine tečne i čvrste supstance.

 

Za režiju ove vizuelne avanture zadužen je režiser Koul Pejvior iz studija „Unit 9”, vodeći predstavnik nove generacije digitalnih filmskih stvaralaca poznat po svom umeću pričanja psiholoških priča kroz opčinjavajuće fotografije. Novi High Powered audio sistem i zvučnik MHC-V7D pružaju najbolji kvalitet i jačinu zvuka koji izaziva talase dobre energije za celovečernju zabavu kao u najboljim svetskim klubovima.

 

Nova Smart High Power tehnologija obezbeđuje veoma snažan bas, sa 1550W zvučnog pritiska (RMS 1440W, 105.5dB SPL). Kako biste prilagodili ozvučenje svakoj prilici, tu je Clear Audio+ tehnologija koja omogućava da jednim dodirom optimizujete podešavanja zvučnika, kao i Fudbalski režim koji donosi usijanu atmosferu sportskih događaja kao da ste na licu mesta.

Poigrajte se sa svojim omiljenim numerama sa DJ i sempl zvučnim efektima, među kojima su uzvici publike i rege trube, a možete dodati i svoj glas uz pomoć dva izlaza za mikrofon za karaoke. Ugrađeni prilagodljivi svetlosni šabloni sinhronizovani sa ritmom muzike zasigurno će pokrenuti sve goste na vašoj kućnoj zabavi, dok tehnologija za kontrolu gestova omogućava da vešto kontrolišete i osvetljenje i muziku uz jednostavan pokret rukom.

Povežite svoj pametni telefon, tablet ili tablet sa ozvučenjem preko NFC i Bluetooth standarda kako biste emitovali i slušali izabrane pesme bez muka sa kablovima. Aplikacija Fiestable za pametne uređaje poslužiće vam umesto daljinskog upravljača i pružiti vam potpunu kontrolu nad uređajem.

Sve ove funkcije spakovane su u kompaktan dizajn samo jedne zvučne kutije. Međutim, ako želite da na svoju zabavu pozovete i komšije, uz pomoć režima Party Chain možete povezati zvučnik MHC-V7D sa drugim uređajima iz High Powered audio sistema, kao što su SHAKE-X3D ili SHAKE-X1D.

Sony MHC-V7D zvučnik je dostupan u Srbiji.