Autentično iskustvo bioskopa kod kuće, manje neurednih kablova i atraktivni muzički onlajn servisi – sve to i mnogo više nudi najnovija Sony traka sa zvučnicima koju čine šest odvojenih jedinica.

Model HT-RT5 pruža zaista poseban doživljaj tokom romantičnih filmskih večeri, glasnih kućnih zabava, ali i u ostalim prilikama kada želite da uživate u slušanju raznovrsnih sadržaja u udobnosti svog doma. Moćno 5.1-kanalno pojačalo izlazne snage od 550W, omogućiće ne samo da čujete, već i da osetite svaki krešendo orkestra ili udarac eksplozije u akcionom filmu.

sony

Izborom između različitih režima možete prilagoditi zvuk onome što gledate na TV ekranu, pa tako Fudbalski režim prenosi atmosferu sa stadiona Morumbi u Brazilu, 9.1-kanalni Cinema Studio režim vodi vas u čuveni bioskop „Keri Grant“ u studiju Sony Pictures u Los Anđelesu, dok Digital Music Arena režim oživljava vrhunsku akustiku londonske „O2“ arene.

Tanka i moderna 3-kanalna traka sa zvučnicima će se diskretno uklopiti ispred vašeg televizora, može se i montirati na zid, a pritom ne zauzima mnogo prostora. Glavnu jedinicu čini centralni zvučnik koji, bez obzira na jačinu zvuka, omogućava da se dijalog i visoki tonovi savršeno jasno čuju. Tu su i dva bežična zadnja zvučnika, kao i zasebni bežični niskotonac. Podešavanje trake sa zvučnicima je izuzetno jednostavno, jer se svaki dodatni zvučnik povezuje automatski, bez kablova. Uz ovaj sistem se dobija i mikrofon kojim možete izmeriti akustičke karakteristike prostorije, dok Digital Cinema Auto Calibration DX sistem obezbeđuje najbolji mogući zvuk gde god da su zvučnici postavljeni. Uživaćete u impresivnom 5.1-kanalnom zvuku sa snažnim basom koji vas uvlači u srž akcije. Takođe, podržani su i savremeni audio formati visokog kvaliteta, kao i HD audio izvori poput DTS-HD i Dolby True HD.

Savršeno čist zvuk filmske muzike je tek početak mogućnosti HT-RT5 sistema kućnog bioskopa. Na Internetu postoji veliki izbor muzičkih servisa u kojima možete uživati, među kojima su Deezer i Google Play Music.

NFC tehnologija omogućava prenos kristalno jasnog zvuka pomoću Bluetooth® standarda sa pametnog telefona ili tableta. U još bogatijem zvuku uživaćete preko LDAC™ tehnologije kompanije Sony koja prenosi tri puta više audio podataka nego standardna Bluetooth® veza. Takođe, reprodukciju zvuka možete lako kontrolisati uz pomoć SongPal™ aplikacije.

Bežični Multi-Room sistem ispuniće muzikom svaki kutak vašeg doma kad god to poželite. Ukoliko povežete model HT-RT5 sa drugim kompatibilnim bežičnim zvučnicima i hi-fi sistemima, istovremeno ćete u svim prostorijama moći da čujete identičan zvuk, što je velika prednost kada organizujete kućnu žurku.

Ovaj sistem kućnog bioskopa biće dostupan u Srbiji u drugoj polovini septembra.