Kompanija Sony i bend Foo Fighters udružili su napore kako bi ljubiteljima muzike širom sveta pružili vrhunski kvalitet zvuka visoke rezolucije. Naime, audio snimak visoke rezolucije sadrži šest puta više informacija nego klasičan CD, što znači da slušaoci mogu da uživaju u punijem zvuku pesama svojih omiljenih umetnika.

 

„Oduvek nastojimo da krvlju, mesom i emocijom u svojim pesmama dopremo do svakoga, a Hi-Res format je najbolji način da naši fanovi čuju pesme baš onako kako želimo, u njihovom najčistijem i najiskrenijem obliku”, objašnjavaju članovi benda.

 

Ove godine, muzički sastav Foo Fighters obeležava 20 godina od izdavanja čuvenog albuma prvenca koji nosi naziv benda. Od tada, Dejv Grol, Tejlor Hokins, Nejt Mendel, Kris Šiflet i Pet Smir su prodali više od 20 miliona albuma i osvojili brojna priznanja među kojima su i 11 Grammy nagrada. Beskompromisna posvećenost vrhunskom zvuku ogleda se u njihovim legendarnim nastupima, ali i u kvalitetu snimljenih albuma iz studija „606”.

 

Sa druge strane, kompanija Sony od 2013. godine radi na proširivanju spektra audio proizvoda visoke rezolucije i na uspostavljanju saradnje širom muzičke industrije u cilju promocije Hi-Res audio formata koji verno prenosi originalni snimak i omogućava slušaocima da čuju muziku upravo onako kako su muzički umetnici zamislili. Među svojim saradnicima, kompanija Sony izdvaja bend Foo Fighters kao partnera sa velikim potencijalom za predstavljanje neverovatne privlačnosti i vrednosti Hi-Res formata audiofilima širom sveta.

 

Više informacija o saradnji kompanije Sony i benda Foo Fighters u oblasti High-Res audio formata možete videti na linku: http://www.sony.net/HearTheDifference