PlayStation Classic

Sony Interactive Entertainment (SIE) predstavio je PlayStation Classic, minijaturnu game konzolu koja izgleda kao originalni PlayStation® i dolazi sa instaliranih 20 originalnih igara. Konzola će na tržište stići u limitiranim količinama počevši od 3.decembra 2018. godine u Japanu, Severnoj Americi i Evropi. PlayStation Classic će se prodavati*1 po ceni od 99,99 eur (PMC).

Originalna PlayStation konzola debitovala je u Japanu 3. decembra 1994. godine, a sa svojim istaknutim inovacijama kao što su 3DCG rendering u realnom vremenu i primena CD-ROM tehnologije, ova konzola ostavila je neizbrisiv trag na industriju video igara 1990-ih i kasnije.

Dizajn PlayStation Classic konzole u potpunosti se oslanja na originalni PlayStation, uključujući raspored dugmića, kao i kontroler i kutiju u kojoj se uređaj isporučuje*2, osim što je sve za 45% manje i ima 80% manje zapremine u odnosu na originalnu konzolu. Sa unapred instaliranih*3 20 PlayStation igara*4 kao što su Final Fantasy® VII (SQUARE ENIX Co., LTD.), Jumping Flash! (SIE), R4 RIDGE RACER TYPE 4, Tekken 3 (BANDAI NAMCO Entertainment Inc.), i Wild Arms (SIE), PlayStation Classic je savršen uređaj za nostalgične PlayStation fanove koji su uživali igrajući se na originalnom PlayStation-u, kao i za nove PlayStation® gamere koji žele da iskuse klasične PlayStation igre iz 1990-ih.

PlayStation Classic u sebi sadrži i HDMI™ kabl za konekciju sa eksternim ekranima kao što su TV monitori, kao i USB kabl koji se može priključiti na USB AC Adapter*4 za napajanje. U određenim igrama igrači mogu igrati i sa, odnosno protiv svojih prijatelja uz pomoć dva kontrolera koji dolaze u pakovanju sa konzolom.

SIE će nastaviti da dodatno proširuje svoj softverski portfolio preko svih dostupnih  PlayStation platformi, kao i svoje network servise, kako bi igračima pružio gaming iskustva koja su jedino moguća na PlayStation platformi.

PlayStation®Classic

Naziv proizvoda PlayStation®Classic
Kod proizvoda SCPH-1000R Series
Datum lansiranja 3. decembar, 2018
PMC bez poreza £89.99 / $99USD / €99.99 / 9,980 yena
Uključeno u pakovanju PlayStation®Classic x 1

Kotroleri x 2

HDMI™ kabl x 1

USB kabl*4 x 1

Štampani materijali

Autorska prava ©Sony Interactive Entertainment Inc. Sva prava zadržana.

Dizajn i specifikacije mogu se promeniti bez prethodne najave.

Specifikacije

Ime proizvoda PlayStation®Classic
Video output 720p, 480p
Audio output Linear PCM
Input/output HDMI™ output port

USB port (Micro-B)*4

Controller port x 2

Napajanje DC 5V / 1.0A
Maksimalna snaga 5W
Eksterne dimenzije Otprilike 149 x 33 x 105mm (5.8 x 1.3 x 4.1 in) (širina x visina x dubina) (ne uključujući kontrolere)
Težina Konzola      otprilike 170g (6.0 oz)

Kontroler     otprilike 140g (4.9 oz)

Radna temperatura 5℃ do 35℃