Nacionalno prvenstvo Srbije u odbojci na pesku – Vip Beach Masters 2015, u organizaciji Odbojkaškog saveza Srbije i kompanije Vip mobile, završeno je serijom vrhunskih mečeva na finalnom turniru u Beogradu, na Adi Ciganliji. Maestralna igra omogućila je parovima Marija Milošević/Milena Matić i Stefan Basta/Lazar Kolarić da osvoje titule nacionalnih prvaka. U skladu sa prestižnom titulom, pobednici ovogodišnjeg Vip Beach Masters prvenstva osvojili su i LG G4 smart telefon, zvanični uređaj takmičenja.

Do pehara u kategoriji momaka, Stefan Basta i Lazar Kolarić stigli su pobedom nad Nemanjom Vidićem i Miljanom Kikovićem rezultatom 2:1 (po setovima 21:17, 21:16), dok je treće mesto pripalo Damjanu Pušonjiću i Srđanu Medanu koji su bili bolji od Marka Galeševa i Raška Jovanovića i bronzu osvojili rezultatom 2:1 (po setovima 21:19, 19:21, 18:16). U ženskoj kategoriji, Marija Milošević i Milena Matić savladale su Ninu Škarić i Aleksandru Aleksić rezultatom 2:1 (po setovima 21:12, 17:21, 15:9). Bronza je pripala Ekatarini Filini i Tatjani Krasilnikovi, koje su bile jače od Isidore Egić i Nataše Ševarike rezultatom 2:1 (po setovima 21:17, 16:21, 15:13).

vip-beach-masters

Ove Vip Beach Masters sezone, u uzbudljivim mečevima su, osim beogradske publike, imali priliku da uživaju i navijači u Velikom Gradištu, Kraljevu, Baču, Čajetini, Novom Sadu, Šapcu, Zrenjaninu i Somboru. U svim ovim gradovima, organizatori su se postarali da i najmlađi posetioci turnira takođe dobiju šansu da se oprobaju u odbojci na pesku – mališani su u okviru Vip Beach Masters škole odbojke, koju petu godinu zaredom vodi naš proslavljeni odbojkaš i potpredsednik Odbojkaškog saveza Srbije Vanja Grbić, učili tehnike i osnove bičvoleja. Kroz Vanjinu školicu je ove sezone prošlo je preko 2.000 dečaka i devojčica uzrasta do 14 godina, dok se više od 10.000 njih družilo sa Vanjom od pokretanja ove škole.

Veliko interesovanje izazvala je i Biznis liga, koja je organizovana za poslovne partnere kompanije Vip mobile, ali i sponzore turnira. Rekordna 24 tima nadmetala su se za vredne nagrade, među kojima su i: Executive Group, Leo Burnett, LG i mnogi drugi.

Ovaj značajan sportski događaj podržali su LG, Wiener Stadtische, Da Capo, Nectar, Ada Ciganlija, kao i lokalne samouprave u kojima se turniri održavaju, dok su medijsku podršku pružili RTS, Sportski Žurnal, Gloria, Hej! i TDI radio.