spotify

Spotify je postigao najbolje rezultate ikada, dostižući broj od 515 miliona mesečno aktivnih korisnika prvi put do 31. marta. CEO kompanije, Daniel Ek, je podelio da je ovo najjače tromesečje za ovu uslugu za strimovanje zvuka od kada je prvi put postala javna kompanija 2018. godine.

Ova vest o rastu broja korisnika preko pola milijarde dolazi samo nekoliko meseci nakon gubitaka u četvrtom kvartalu i značajnog otpuštanja zaposlenih početkom 2023. godine. U januaru je Ek najavio da će Spotify otpustiti šest procenata svoje globalne radne snage.

Korisnička baza Spotify-a je porasla za 22 procenata u odnosu na prošlu godinu, i za 5 procenata u odnosu na prethodni kvartal. Sa 210 miliona pretplatnika među 515 miliona mesečnih korisnika, kompanija se smatra najvećim brojem platnih pretplatnika u odnosu na svoje konkurente.

Apple Music, s druge strane, predviđa dostizanje 100 miliona pretplatnika do 2025. godine. Na kraju 2022. godine, YouTube je podelio da ima 32 milijarde mesečnih korisnika, ali ova platforma nije namenjena isključivo muzici.