Kompanija Mastercard je danas objavila da je otvorila proces prijave za svoj Start Path Global program. Start Path Global program radi sa startap kompanijama i podstiče njihovo poslovanje time što povećava doseg njihovog poslovanja i posledično, njihovu profitabilnost.

Start Path je sastavni deo šire inicijative kompanije Mastercard usmerene na povezivanje startapova u okviru koje najbolje kompanije ostvaruju nova partnerstva i kreiraju nova iskustva za svoje korisnike, poslovne partnere i širu finansijsku industriju.

Start Path je osnovan 2014. godine sa ciljem da kompanija Mastercard ostvari direktnu saradnju sa startapovima širom sveta na kreiranju inovativnih rešenja, koja pokrivaju sve od blockchain baza do veštačke inteligencije i chatbot robota. Od osnivanja, kroz Start Path je prošlo više od 90 kompanija na 24 tržišta. Kompanija Mastercard trenutno sprovodi testiranja ili direktno investira u skoro 20% tih kompanija.

„Te 2014. godine, želeli smo da proširimo vidike izvan same kompanije Mastercard i da podržimo inovacije koje su nove kompanije u ranim fazama svog poslovanja razvijale,“ rekao je Stefan Vajper, globalni direktor Start Path sektora u kompaniji Mastercard. „Verujemo da je svaki startap jedinstven i da ne postoji univerzalan pristup saradnji sa njima. Do sada smo implementirali različite mehanizme, uključujući pilot programe sa Mastercard poslovnim segmentima, pristup našim API interfejsima i pristup našim bazama klijenata i partnerskim mrežama.“

Start Path program je već veoma uspešan na teritoriji Ujedinjenog Kraljevstva i Irske i sada je otvoren novi ciklus prijava kako bi se osnažila dinamična startap zajednica. Cilj programa je da se bude u toku sa lokalnim i ovacijama i da se podstiče uspeh kompanija u povoju koje rade na tehnologijama za plaćanja naredne generacije. Šestomesečni virtuelni program će pomoći startapovima iz regiona da se pozabave poslovnim problemima i da predstave svoja rešenja širom sveta.

 

U okviru Start Path programa, ostvarena je saradnja sa ClubApp, irskim startapom koji sportskim klubovima iz Ujedinjenog Kraljevstva pruža platformu za deljenje najnovijih informacija sa mečeva u realnom vremenu dok istovremeno generiše statistiku sa tih mečeva, a kasnije je integrisano i Qkr! sa Masterpass rešenje kako bi se korisnicima pružila mogućnost da plaćaju članarine i kupuju proizvode kroz tu aplikaciju. U Norviču, startap Rainbird trenutno radi na virtuelnom asistentu koji se zasniva na veštačkoj inteligenciji kako bi se osnažio proces deljenje znanja i donošenja odluka unutar Mastercard timova u Ujedinjenom Kraljevstvu koji se bave programima lojalnosti.

Prijavite se

Svakog tromesečja, Mastercard Start Path program regrutuje novu klasu polaznika da se priključe virtuelnom programu od šest meseci. Program trenutno prima prijave za narednu klasu. Poziv za narednu klasu polaznika je otvoren do 11. oktobra 2016. godine.

Da biste se prijavili posetite: www.startpath.com.  Ovaj program je otvoren za sve startapove van teritorije Sjedinjenih Američkih Država.