Redmi Note 11

Xiaomi je u ovom trenutku sasvim zasluženo najpopularniji brend mobilnih telefona u Srbiji i ne bez razloga. Svoj veliki uspeh najviše duguje neprestanim inovacijama u srednjem segmentu telefona gde uspeva da na neverovatan način ponudi korisnicima performanse, korisničko iskustvo i dizajn koji drugi brendovi jednostavno ne mogu da isprate po povoljnoj ceni kao što to Xiaomi ume. Nigde se taj odličan balans cene i mogućnosti ne reflektuje bolje nego u neverovatno popularnoj Redmi Note seriji, a najnovije izdanje u formi Note 11 serije samo što nije stigno na tlo Srbije, odmah nakon globalnog lansiranja pre manje od mesec dana.

Dugoočekivan nastavak sada već poznate Redmi serije pametnih telefona na srpskom tržištu će se pojaviti 23. februara, što je itekako značajna vest za sve ljubitelje mobilnih uređaja. Još jedna dobra vest je takođe i da će novi Redmi Note 11 telefoni stići sa čak dva meseca YouTube Premium pretplate, na radost mnogih korisnika. U čemu je tajna popularnosti Redmi telefona? Predstavljamo vam recept za uspeh kompanije Xiaomi i zašto su baš telefoni iz Redmi serije 11 nešto na šta treba da obratite pažnju ove godine.

Redmi serija – recept za globalni hit

Krajem prošle godine, Xiaomi je objavio da je na globalnom nivou prodato preko 240 miliona Redmi Note uređaja, ako pogledamo celu seriju. O vrtoglavom uspehu koji je ova edicija telefona doživela od 2014. godine do danas govori i podatak da je 126 miliona prodatih uređaja globalno rekord koji je zabeležio čuveni model Nokia 3310, koji je jedan je od najprodavanijih uređaja svih vremena, u vreme kada su pojedinačni modeli imali jako duži vek na tržištu. Prema statistici mnogih svetskih magazina, Redmi Note modeli spadaju u najprodavanije telefone svih vremena. U čemu je tajna zavidnog uspeha ovih telefona?

Ključ leži, reklo bi se, u Xiaomi politici odanosti svojim fanovima. Naime, od osnivanja, jedna od glavnih poruka koju se Xiaomi kao brend trudio da pošalje jeste pružanje svojim povećanje dostupnosti pametnih uređaja kako bi jednaka prilika postojala za sve, gde god da se Xiaomi fanovi nalaze u svetu. I čini se da su u tome i donekle uspeli. Redmi Note serija je kao nijedna do tad uspela da spoji najvažnije komponente – vrhunski kvalitet i pristupačnu cenu. Na primer, funkcije telefona iz Redmi Note 10 serije opisane su kao najbolji ekran i kamera u klasi, odlično trajanje baterije sa brzim punjenjem i izuzetan dizajn po ceni. Jednostavno teško je zamisliti jeftiniji telefon koji ne pravi nijedno odstupanje od Redmi Note telefona.

Prema podacima kompanije Xiaomi svaka serija Redmi uređaja zaseni prethodnu. Redmi Note 10 serija doživela je vrtoglav uspeh i, prema podacima, danas beleži 20% svih prodatih Redmi uređaja. Samim tim, postavlja se pitanje, šta može da se očekuje od Redmi Note 11 serije? Predstavljamo vam sve novitete ove dugoočekivane serije.

Šta donosi nova serija telefona?

Unapređujući nasleđe Redmi Note serije sa četiri potpuno nova uređaja, Xiaomi je u januaru u Kini predstavio četiri nova uređaja: Redmi Note 11 Pro 5G, Redmi Note 11 Pro, Redmi Note 11S i Redmi Note 11. Sa ovom serijom telefona, globalni lider je pokušao da odgovori na izazov da predstavi još jače specifikacije i karakteristike. Redmi Note 11 serija ponovo donosi moćne nadogradnje svog sistema kamera, brzine punjenja, ekrana i SoC-a – čineći performanse pametnog telefona na nivou vodećeg modela pristupačnijim nego ranije. Takođe, svi navedeni uređaji sadrže MIUI 13 operativni sistem sledeće generacije, o kom će biti više reči.

Redmi Note 11 uređaji podižu iskustvo na viši nivo. Zaštitni znak mnogih Redmi telefona jeste upravo kamera na zavidnom nivou koja vam omogućuje da zabeležite sve trenutke iz svog života. Kamere uređaja serije Redmi Note 11 ponovo imaju primarne senzore od 108 MP, koji vam omogućavaju da snimite i delite trenutke svog života u visokoj rezoluciji i sa verodostojnim detaljima.

Što se tiče specifikacija telefona, Redmi Note 11 Pro 5G pokreće napredni Snapdragon 695 procesor. Ovaj čipset nudi 5G povezivanje i vrhunske performanse, zahvaljujući 6nm tehnologiji na najvišem nivou i brzini do 2,2 GHz. Redmi Note 11 Pro i Redmi Note 11S ispunjavaju izazove sa naprednim osmojezgarnim MediaTek Helio G96 procesorom i do 8 GB RAM-a. Redmi Note 11 je opremljen Snapdragon 680 procesorom napravljenim korišćenjem vodećeg 6nm procesa za pružanje vrhunskih performansi uz uštedu energije.

Pored toga, sva četiri uređaja Redmi Note 11 serije vas opremaju baterijom velikog kapaciteta od 5.000 mAh. Pored ovog izuzetnog kapaciteta baterije Xiaomi na modelima Redmi Note 11 Pro 5G i Redmi Note 11 Pro nudi i vodeću tehnologiju punjenja na 67W, tako da je potrebno samo 15 minuta da napune 50% baterije1. Redmi Note 11S i Redmi Note 11 imaju brzo 33W Pro punjenje, što vam omogućava da napunite do 100% za oko sat vremena.

Nova generacija operativnih sistema donosi nove prilike

Operatovni sistem MIUI 13 doživeće svoj debi uz najnoviju Redmi seriju. Ova generacija operativnog sistema nudi sveobuhvatnu nadogradnju sa fokusom na poboljšanje korisničkog iskustva—uključujući brže skladištenje, veću efikasnost pozadinskih procesa, pametniju obradu i duži vek trajanja baterije—pored korisnih funkcija kao što su bočna traka i vidžeti.

MIUI 13 predstavlja Liquid Storage, novi sistemski metod po kom se datoteke čuvaju na uređajima. Na tradicionalnim uređajima, dok stalno kreiramo i prepisujemo podatke na naše uređaje, vremenom skladište uređaja postaje izdeljeno. Posle samo 36 meseci, ovo usporava brzinu čitanja i pisanja za čak 50%1. Ovo takođe utiče na to koliko brzo možete da pristupite aplikacijama i koliko brzo te aplikacije mogu da pristupe svojim neophodnim resursima – usporavajući sve.

Liquid Storage na MIUI 13 smanjuje fragmentaciju i aktivno upravlja uskladištenim podacima, poboljšavajući efikasnost čitanja i pisanja do 60%2. Dugoročno, brzine čitanja i pisanja nekih drugih Android OS-a padaju za čak 50% nakon 36 meseci, dok MIUI 13 zadržava do 95%2—dajući korisnicima iskustvo „novog telefona“ duže i produžavajući životni vek uređaja.

Premijum telefon u klasi stiže 23. februara

Po svemu sudeći, Xiaomi je spreman da lansira još jedan model neverovatnih performansi. Mnogi Xiaomi fanovi širom sveta sa razlogom iščekuju da se u njihovoj zemlji pojavi novi model Redmi Note telefona. Iako je još rano suditi, mnogi predviđaju da će novom serijom Redmi Note serija prodati i preko 300 miliona uređaja na globalnom nivou. Uzimajući u obzir podatke koji su predstavljeni na globalnom lansiranju uređaja, rvidentno je da se radi o visokokvalitetnom uređaju snažnih performansi i pristupačne cene koji će nastojati da isprati sve svakodnevne funkcije savremenog čoveka, a ostaje da se uverimo da li će Xiaomi još jednom opravdati titulu favorita u ovoj cenovnoj klasi.