Toshiba Satellite P

Toshiba najavljuje nove, izuzetno snažne laptop računare serije Satellite P sa dijagonalom ekrana 39,6cm (15,6 inča): P50-C i P50t-C i P50D-C – namenjene zahtevnim korisnicima za komfornu zabavu i produktivan rad.

Uz skup moćnih funkcionalnosti namenjenih zaljubljenicima u multimediju, korisnici novih modela dobiće sve što im je potrebno za igranje grafički zahtevnih igara, gledanje najnovijih filmova ili paralelan sinhroni rad sa raznim aplikacijama.

Toshiba Satellite
Toshiba Satellite

Satellite P serija stiže u novoj šasiji od brušenog aluminijuma satenski zlatne nijanse. Dizajn je 15% tanji od modela iz 2014. godine, bez obzira na unapređen i osnažen skup funkcionalnosti i karakteristika unutar računara. Sve modele odlikuje završna obrada uzdužno brušene teksture, kao i moderna, pločasta tastatura sa pozadinskim osvetljenjem koja je podjednako atraktivna koliko i funkcionalna.

Projektovan za snažne performanse

Satellite P50-C i model P50t-C sa ekranom osetljivim na dodir opremljeni su procesorima do 5. generacije Intel® CoreTM i7, osmišljenim da poboljšaju brzinu odziva i trajanje baterije, kao i za neverovatne 3D prikaze i napredniju obradu video sadržaja i fotografija. Uz snažne procesore, oba modela takođe imaju i NVIDIA® GeForce® GTX 950M grafiku za zaljubljenike, sa 4GB DDR3 VRAM memorije za brze i glatke performanse bez obzira na postavljen zadatak. Satellite P50D-C ima AMD A10 APU procesore i AMD RadeonTM R6 grafiku za superioran striming video sadržaja u HD rezoluciji, online igranje i druge inovativne računarske doživljaje.

 

Satellite P50-C serija se isporučuje sa unapred instaliranim Windows 8.1 operativnim sistemom, ali će po dostupnosti nadogradnje biti besplatno nadgoradiv na Windows 10[2]. Projektovani za sve prednosti koje donosi Windows 10, svi modeli u seriji imaju kvalitetan hardver i komponente koje obezbeđuju glatke performanse, kao i dual mikrofone za bolje iskustvo u radu sa uslugom Cortana[3] koja podržava komande glasom, i taster za brzi pristup usluzi na tastaturi. Kao prvi istinski lični digitalni asistent, Cortana upoznaje navike i preferencije svojih korisnika i pomaže im da lakše izvrše svoje zadatke relevantim preporukama, na primer, o saobraćaju ili vremenu, brzim pristupom informacijama i važnim podsetnicima.

Osmišljen za zabavu

Za najbolji mogući doživljaj najnovijih multimedijalnih izdanja, Satellite P50t-C ima Ultra HD 4K (3840 x 2160) ekran osetljiv na dodir sa neverovatno jasnom slikom. Dijagonale 39,6cm (15,6 inča), ekran je dovoljno veliki za potpuno udubljivanje u sadržaj a da pri tom ne smanjuje prenosivost, dok sa 282 piksela po inču (ppi) korisnici vide svaki detalj, bilo da „strimuju“ sadržaj na zahtev, igraju igre ili pregledaju svoje kreacije na računaru. IGZO tehnologija ekrana poboljšava trajanje baterije, rad dodirom i širinu uglova gledanja.

 

Scene iz realnog života su još realističnije i uverljivije zahvaljujući ChromaTune™ kalibraciji na svakom pojedinačnom Ultra HD modelu; kalibracija obezbeđuje živopisne boje tako da sve na ekranu izgleda onako kako i jeste užvo – što svemu dodaje dodatni nivo istinitosti i interaktivnosti. Svaki Ultra HD model takođe dolazi sa unapred instaliranim softverom „ChromaTune™ for Toshiba“, pa korisnici mogu da izaberu najbolju šemu boja za sadržaj koji gledaju ili softverske aplikacije koje koriste. Uz ovu kombinaciju inovativnih funkcionalnosti ekrana, korisnici mogu da urone u novu dimenziju zabave.

Fantastičnu sliku Satellite P serije upotpunjuje izuzetno kvalitetan zvuk, čime novim u prenosnim računarima zaokružen ozbiljan paket za zabavu. Ozvučenje je podešeno tehnologijom DTS® Sound, uz premijum klasu harman kardon® zvučnika i oba modela pružaju maksimum za muziku, filmove i video razgovore.

 

Stvoren za svakoga

Satellite P50-C i P50t-C su dostupni u kombinaciji sa ultrabrzim SSD diskom zajedno sa HDD do 2TB ili SSHD uređajem. Povezivanje sa eksternim medijima je lako sa tri USB 3.0 priključka od kojih jedan ima Sleep-and-Charge funkcionalnost, tehnologijom bežičnog prikazivanja slike, HDMI® priključkom koji omogućuje reprodukciju u rezoluciji 4K i 2-u-1 Bridge Media priključkom za kartice i podškom sa SD UHS-I standard. Korisnici mogu da pune svoje druge uređaje dok im je laptop u režimu mirovanja, dele digitalne sadržaje na svojim TV uređajima, ili preuzimaju velike multimedijske datoteka za kratko vreme. Brzina striminga i pregledanja internet sadržaja su impresivne zahvaljujući podršci za ultra-brzi Wi-Fi.

 

Satellite P serija će u u Srbiji biti dostupna tokom jula 2015.

 

Toshiba Satellite P50-C, P50t-C i P50D-C:

 • Ekran: 39,6 cm (15,6 inča) Toshiba TruBrite® ekran sa LED pozadinskim osvetljenjem
  • P50-C i P50D-C: mogućnost izbora HD (1366 x 768) ekrana visoke osvetljenosti ili Full HD (1920 x 1080), IPS LED ekrana
  • P50t-C: Ultra HD (3840 x 2160), IGZO ekran osetljiv na dodir gustine 282 piksela po inču (ppi), sa ChromaTuneTM kalibracijom boja
 • Procesori:
  • P50-C i P50t-C: do 5. generacije Intel® Dual CoreTM i7
  • P50D-C: 6. generacija AMD A10-8700P ubrzanih procesora
 • Grafika:
  • P50-C i P50t-C: do NVIDIA® GeForce GTX950M (4 GB DDR3 namenske memorije) sa CUDATM i NVIDIA® OptimusTM tehnologijom
  • P50D-C: AMD A10-8700P APU RadeonTM R6 M340DX dual grafika
 • SSD/HDD: Kombinacija do 256GB SSD sa do 2TB HDD ili 1TB hibridnim diskom (SSHD)
 • Memorija: do 16 GB DDR3L
 • Mogućnosti povezivanja: 3 x USB 3.0 sa 1x Sleep and Charge priključkom, 1 x HDMI® izlaz sa podrškom za Ultra HD 4k rezoluciju, SD/SDHC priključak za memorijske kartice sa podrškom za UHS-I, tehnologije bežičnog prikaza slike, Intel® Dual Band Wireless-AC 3160, Gigabit Ethernet LAN, Bluetooth®0
 • Audio: harman kardon® stereo zvučnici podešeni DTS® Sound audio poboljšanjem
 • ODD: Option Blu-ray DiscTM BDXL drive, podrška za M-DISCTM ili DVD Super-Multi drive, M-DISCTM spreman
 • OS: Windows 8.1 unapred instaliran, besplatna nadogradnja na Windows 10 po dostupnosti:
 • Trajanje baterije: do 5,48[4] sati
 • Boja: satenski zlatna sa teksturom brušenog aluminijuma
 • Masa:
  • P50-C/P50D-C: 2,3 kg
  • P50t-C: 2,45 kg
 • Dimenzije:
  • P50-C/P50D-C: 380 x 259,9 x 22.5 mm
  • P50t-C: 380 x 259,9 x 23,5 mm