Microsoft je od danas omogućio da nova Office aplikacija, Sway, izađe iz preview faze i postane široko i besplatno dostupna korisnicima Windows 10 operativnog sistema, preko web pristupa na Sway.com, i na iOS.

Sway je osmišljena kao digitalna alatka sa izuzetnim vizuelnim performansama u kombinovanju teksta i ostalih medijskih sadržaja, uz pomoć koje bi se na ujedno najlakši i najlepši način prezentovale informacije bilo u poslovnom, edukativnom, ili zabavnom kontekstu. Zahvaljujući automatizovanju procesa, Sway pruža istovremeno osećaj kreativnosti i efikasnosti, jer pomaže korisnicima bez ikakvog dizajnerskog iskustva da kreiraju i podele doterane, interaktivne, sadržaje koji će izgledati sjajno na bilo kom uređaju i platformi.

sway

Zanimljiva je i činjenica da je Sway aplikacija najvećim delom kreirana u Microsoft razvojnom centru Srbije, koji ove godine proslavlja 10 godina od svog osnivanja. Time je Sway postao još jedan primer Microsoft softvera razvijenog predominatno u Srbiji, koji ima globalnu primenu i koji će milionima korisnika širom sveta pomoći da, u ovom slučaju, na jednostavan, kreativan i vizuelno impresivan način ispričaju i podele neke svoje priče i ideje.

Za korisnike preko web-a, kao i one na Windows 10 PC-evima i tabletima, Sway će inicijalno biti adaptiran na 39 jezika među kojima je i srpski, i na latiničnom i na ćiriličnom pismu.

Više informacija o Sway aplikaciji možete naći na https://blogs.office.com/2015/08/05/sway-general-availability/