Symantec DLP 14 omogućava direktorima IT sektora veću preglednost i kontrolu kompanijskih podataka Osnaženo partnerstvo sa Box-om dodatno štiti informacije na cloudu

Novo rešenje kompanije Symantec za sprečavanje gubitka podataka, “Data Loss Prevention 14” će pružiti direktorima IT sektora veću pouzdanost da zaposleni mogu uskladištiti informacije na računarskom oblaku (klaudu) bez briga o gubitku ili krađi podataka.
symantec

Simantekovo rešenje “Data Loss Prevention” (DLP) je sigurnosna tehnologija koja prepoznaje sadržaj i pomaže kompanijama da sagledaju gde se njihove osetljive informacije skladište, na koji način se koriste i kako ih zaštititi od gubitka ili krađe – izjavio je Amit Jasuja, viši potpredsednik za razvoj proizvoda u Simanteku. – Sa najnovijim izdanjem, širimo DLP na elektronsku poštu i skladištenje na klaudu kako bismo omogućili korisnicima kontrolu i preglednost koje su im potrebne za obezbeđivanje osetljivih informacija da bi u potpunosti iskoristili prednosti klauda. Takođe smo najavili novu, robusnu integraciju sa Box-om (box.com) budući da je to bio jedan od najčešćih zahteva naših DLP korisnika.

DLP za elektronsku poštu na računarskom oblaku: Symantec DLP 14 sada podržava Microsoft Office 365 za kompanije koje ga koriste kao mejl klijent program na računarskom oblaku. Za postojeće Simantekove DLP korisnike ovo sada znači da mogu da primene ista rešenja za zaštitu informacija i na lokaciji računara, i na klaudu.

DLP za skladištenje na oblaku: Symantec DLP za Box daje odličnu preglednost osetljivih datoteka na kojima se poslovno sarađuje u Box-u. Simantek DLP za Box se lako integriše sa Box platformom kako bi nadgledao naloge zaposlenih, pružajući temeljnu analizu oko toga koje informacije se mogu smatrati osetljivim, na koji način se koriste i sa kime se dele. Dodatno, kada se otkriju osetljive datoteke, Symantec DLP za Box stavlja vidljive oznake na sadržaj i omogućava korisnicima da sami saniraju datoteke neposredno unutar Box-a.
– Jedan od najviših prioriteta nas iz Box-a je očuvanje informacija naših korisnika bezbednim i sigurnim, izjavio je Džastin Somaini (Justin Somaini), direktor za poverenje u kompaniji Box. “Blisko smo sarađivali sa Simantekom, jednim od osnivača našeg Box Trust ekosistema, kako bismo razvili “Symantec DLP za Box” i raduje nas što možemo našim korisnicima da ponudimo pouzdane proizvode Simanteka.”

Zaštita za sinhronizaciju i deljenje ličnih podataka na oblaku: Symantec DLP 14 takođe omogućava zaštitu osetljivih informacija na strani korisnika personalnih rešenja za sinhronizaciju i deljenje datoteka. Symantec DLP može da nadgleda i spreči korisnike da sinhronizuju osetljive radne datoteke sa desktop računara na svoje lične naloge na klaud servisima kao što su Box, Microsoft OneDrive, iCloud, Google Drive i Dropbox, i čak servise za elektronsku poštu kao što je Gmail.