Mladi preduzetniciMladi preduzetnici

Regionalno takmičenje srednjoškolaca u preduzetničkim veštinama – Poslovni izazov – biće održano 17. decembra u hotelu Best Western M u Beogradu.

Takmičenje će okupiti 110 učenika srednjih škola sa teritorije Beograda, Valjeva i Smedereva kojima će biti postavljen „izazov” odnosno zadatak koji predstavlja realan poslovni problem. Uz pomoć biznis volontera, 22 tima sastavljena od po 5 učenika iz različitih škola osmišljavaće rešenje problema i kreirati biznis plan i prezentaciju koju će na kraju dana predstaviti članovima žirija i publici.

Članovi tri prvoplasirana tima obezbediće sebi mesto u Nacionalnom finalu a pobednici na nacionalnom nivou će učestvovati na takmičenju Poslovni izazov zapadnog Balkana (april 2016. u Zagrebu) zajedno sa vršnjacima iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Crne Gore.

“Poslovni izazov” je pokrenut sa namerom da podstakne srednjoškolce da upotrebe svoje veštine na inovativan način kako bi unapredili svoj preduzetnički duh i povećali svoje mogućnosti za zapošljavanje. U toku školske godine na četiri regionalna Poslovna izazova (u Čačku, Leskovcu, Novom Sadu i Beogradu) učestvuje više od 400 učenika iz 90 opština u Srbiji u kojima se sprovode obrazovni programi Dostignuća mladih iz oblasti preduzetništva i finansijske pismenosti.

Ace the Case takmicenje

Takmičenje realizuje organizacija Dostignuća mladih u Srbiji a finansira Ministarstvo omladine i sporta Republike Srbije.

 

Dostignuća mladih u Srbiji već 10 godina sprovodi obrazovne programe iz oblasti preduzetništva i finansijske pismenosti u školama širom Srbije i jedna je od 123 nacionalne organizacije u okviru globalne mreže Junior Achievement Worldwide koja postoji od 1919. godine.

 

Program:              četvrtak, 17. decembar
10.15 – 10.30        Zvanično otvaranje takmičenja i objavljivanje “izazova”
10.30 – 15.30        Rad učeničkih timova

15.30 – 17.15        Prezentacije učeničkih timova

17.15 – 18.00        Koktel za učesnike, goste i predstavnike medija
18.00 – 18.30        Proglašenje pobednika i dodela nagrada

 

Mesto:                   Best Western Hotel M (Bulevar oslobođenja 56a, Beograd)

 

Kontakt osoba:      Marija Miličković, Dostignuća mladih u Srbiji

064 1426 046, 011 2183 581