Corona Renderer je relativno nova fotorealistična render platforma visokih performansi, koja je dostupna kao dodatak za Autodesk 3ds Max.

Uprkos tome što se nedavno pojavio, Corona Renderer je postao popularna platforma za formiranje visoko kvalitetnih rendera. U avgustu 2017. godine, Corona, koja teži da se još razvija i širi, postala je deo Chaos Group kompanije.

Jednostavnost upotrebe: Corona render je jedan od render engine-a koji se lako uče. Podešavanja su jednostavna kao pritiskanje dugmeta “render”. Većina novih korisnika može da nauči Corona render za samo jedan dan.

Kvalitet rendera: Corona render pravi predvidljive, pouzdane i fizički pouzdane rezultate bez kompromisa u kvalitetu. Realistično osvetljenje i materijali su vidljivi bez mnogo podešavanja.

Brzina: Brzina je važan faktor u svakom proizvodnom okruženju i zbog toga je potrebno da render uvek  postiže rezultate što je brže moguće.

Kod programa za Corona render je optimizovan, vreme za pripremu i renderovanje je minimalno bez potrebe za skupim računarima. Tim koji stoji iza ove render platforme fokusira se na pravljenje pametnih algoritama koji donose odlične performanse, a koriste malo resursa.

Corona render koristi Intel Embree Ray Tracing kernele, čineći Coronu brzom kao GPU rendere ali bez ograničenja koja GPU renderi imaju.