Techstart

– Predstavnici kompanije “Techstars” iz Čikaga, jednog od najuspešnijih svetskih startap investicionih fondova i akceleratora, koji su u protekla tri dana boravili u Beogradu, ocenili su da Srbija ima talentovane IT preduzetnike i veliki potencijal za razvoj IT sektora.

Više od 100 mladih IT talenata bilo je zainteresovano da čuje iskustva i preporuke, učestvuje na edukativnim radionicama i mentorskim sesijama koje su održali izvršni direktor i programski menadžer Techstars-a Troj Henkof i Den Vilobi u Biznis inkubatoru za tehnološko preduzetništvo (ICT Hub), koji se nalazi u Naučno tehnološkom parku Zvezdara.

U fokusu su bile teme koje su od velike važnosti za startape u ranoj fazi razvoja, kao što su akvizicija kupaca kroz kanale digitalnog marketinga, finansijsko modelovanje i kako postati bolji komunikator.

“Veliko mi je zadovoljstvo što smo imali prilike da ugostimo Techstars, jednog od najuspešnijih globalnih sistema koji ulaže u IT ideje i pomaže preduzetnicima da izgrade sjajne biznise. U ICT Hub-u je svoje startape predstavilo oko 20 domaćih IT timova, a verujem da će Techstars odlučiti da investira u neki od njih”, rekao je izvršni direktor ICT Hub-a Kosta Andrić.

Andrić je podsetio da je ICT Hub prošle godine ugostio i globalnog lidera startap scene, investicioni fond iz SAD, „500 Startups“, a rezultat te posete bila je investicija u dva domaća startapa.

Predstavnici Techstars-a poručili su prisutnima da je važno neprestano se usavršavati i osluškivati tržište. Oni su ocenili da je svet IT prepun mogućnosti, jer u sferi interneta nije važno u kojoj zemlji se pokreće posao, jer se može stići do kupaca i korisnika na svakoj tački planete.

Techstars (www.techstars.com) na globalnom nivou, okuplja više od 700 kompanija, a njihova vrednost na tržištu iznosi 7 milijardi dolara.