tecno objektiv

Tecno, kao globalni lider u inovacijama pametnih telefona, nedavno je na svojem godišnjem događaju Future Lens 2023 u Šangaju, predstavio tri revolucionarne tehnologije koje oblikuju budućnost mobilne fotografije. Ove tehnologije uključuju fizički podesivi otvor blende u obliku slova W, tečno telefoto makro sočivo, i AI-powered Universal multi skin tone tehnologiju. Ovaj događaj ne samo da je istakao Tecno kao inovatora u industriji, već je i postavio nove standarde u mobilnoj fotografiji.

Fizički podesivi otvor blende u obliku slova W: Rešenje za izazove osvetljenja

Jedna od ključnih inovacija Tecna je fizički podesivi otvor blende u obliku slova W. Ova tehnologija koristi bioničku viziju kako bi optimizovala svetlost i senke u izazovnim uslovima osvetljenja. Zahvaljujući patentiranoj tehnologiji, korisnici sada mogu ručno podesiti otvor blende kamere, omogućavajući bolje upravljanje svetlošću i eliminaciju oštrog odsjaja za stvaranje kvalitetnih fotografija. Ovaj napredak omogućava Tecno kamerama da se lako nose sa izazovima osvetljenja, pružajući korisnicima izvanredne fotografije u različitim uslovima.

Prvenac industrije: Tečno telefoto makro sočivo

Tecno je takođe predstavio revolucionarno tečno telefoto makro sočivo, prvo takve vrste u periskopskoj telefoto kameri pametnih telefona. Ova tehnologija koristi napon za prilagođavanje zakrivljenosti sočiva, omogućavajući kameri da održava kompaktnu formu dok dinamički podešava zakrivljenost sočiva u realnom vremenu. Rezultat je kamera koja hvata izuzetno fine detalje sa velikom preciznošću, zahvaljujući integraciji velikog senzora.

Universal tone tehnologija: Napredak u inkluzivnosti fotografije

Tecno je takođe predstavio AI-powered Universal tone tehnologiju, dizajniranu da poboljša prikaz boje kože na fotografijama, unapređujući inkluzivnost. Ova tehnologija koristi sveobuhvatan spektar podataka o boji kože i rigorozne istraživačke metode za stvaranje živopisnih snimaka i portreta. Sadrži tri AI pogonjena motora: Multi skin tone restoration engine, Local tuning engine, i AI powered computational portrait engine. Ovi motori zajedno rade kako bi stvorili divne fotografije koje precizno reflektuju lepotu različitosti.

Zaključak

Tecno nastavlja da predvodi u oblasti inovacija pametnih telefona, dokazano na događaju Future Lens 2023. Njihove najnovije tehnologije ne samo da rešavaju postojeće izazove u mobilnoj fotografiji, već i postavljaju nove standarde za budućnost industrije. Sa ovim inovacijama, Tecno se pozicionira kao ključni igrač u oblikovanju budućnosti mobilne fotografije.