TECNO PHANTOM V FLIP 5G

Transsion Holdings, koji je vlasnik brenda TECNO, zabeležio je izuzetne finansijske rezultate u trećem kvartalu 2023. godine. Sa godišnjim rastom prihoda od 39% i neto profitom povećanim za 190%, ova kompanija je postigla najbolje kvartalne rezultate u svojoj istoriji. Povećanje bruto marže na 25.2%, sa 19.4% u odnosu na prethodnu godinu, bilo je rezultat unapređenja asortimana proizvoda, sa naglaskom na skuplje modele pametnih telefona i ekspanziju tržišnog udela u novim, vrednijim tržištima.

Rast isporuke pametnih telefona TECNO

TECNO, kao najveći brend u portfoliju Transsion Holdings, ostvario je rast isporuke pametnih telefona od impresivnih 62% u svim regionima tokom trećeg kvartala 2023. godine. Ovo je poduprlo ukupne rezultate kompanije, pri čemu su isporuke pametnih telefona za kvartal porasle za 36%.

Povećan tržišni udeo tECNO

TECNO sada drži 4% globalnog tržišta pametnih telefona i postao je 9. najveći brend pametnih telefona na svetu. Rast tržišnog udela TECNO-a je posebno impresivan, s obzirom na to da se više nego utrostručio u poslednje tri godine. Ovo je takođe doprinelo tome da matična kompanija Transsion postane jedan od pet najvećih proizvođača pametnih telefona na svetu.

Fokus na savitljivim modelima kao ključu uspeha

TECNO je pokazao svoju ambiciju sa lansiranjem dva savitljiva modela, PHANTOM V Fold i PHANTOM V Flip, koji su brzo stekli reputaciju kao uređaji sa izvrsnim specifikacijama i pristupačnim cenama. PHANTOM serija sada čini skoro 5% globalne prodaje TECNO telefona, u odnosu na samo 0,3% pre godinu dana.

Budućnost TECNO-a u svetskoj industriji pametnih telefona

Sa globalnom industrijom pametnih telefona koja se oporavlja i poboljšanjem ekonomskih osnova, posebno u tržištima u razvoju, TECNO i Transsion mogu očekivati nastavak impresivnog performansa. Fokus na konkurentne proizvode po pristupačnoj ceni će omogućiti TECNO-u da nastavi snažan rast, kako na svom domaćem afričkom tržištu, tako i na novim tržištima u Srednjem Istoku, Indiji, Jugoistočnoj Aziji i Latinskoj Americi. Uzimajući u obzir globalne trendove poput urbanizacije, brzog razvoja infrastrukture za povezivanje, prelaska sa osnovnih na pametne telefone, jeftinijih komponenata i širenja digitalnih usluga, putanja rasta TECNO-a izgleda povoljno za budućnost.