Hyundai RN30

Kompanije BASF i Hyundai Motor još jednom su se udružile kako bi predstavile jedinstveni spoj emocija i tehnologije: Koncept automobil RN30 stvoren je kako bi ponudio potpuni ugođaj na trkačkoj stazi, za šta su zaslužna najnovija rešenja u automobilskoj industriji – razvijena u kompaniji BASF. RN30 je debitovao 29. septembra 2016. godine na Pariskom sajmu automobila, a biće predstavljen i na Sajmu K u Dizeldorfu, od 19. do 26. oktobra.

 

Koncept RN30 kombinuje ključna rešenja iz hemijske industrije sa svojstvenim aerodinamičnim dizajnom i specijalizovanim tehnologijama visokih performansi. BASF je značajno doprineo izradi ovog koncepta svojim lakim plastičnim masama, nebrojenim mogućnostima u pogledu dizajna, ali i veoma izdržljivim materijalima koji ne zagađuju životnu sredinu.

 

„Budući da smo najveći dobavljač hemikalija u industriji auomobila, neizmerno smo ponosni što predstavljamo vitalan deo koncepta RN30,“ izjavio je Rajmar Jan, predsednik segmenta Proizvoda za poboljšanje performansi kompanije BASF. „Našim inovativnim materijalima i veštom tehničkom uslugom pružamo podršku kompaniji Hyndai Motor kako bi nastavila da razvija automobile visokih performansi, kako danas, tako i u budućnosti.“