Kompanija TeleGroup će sa zadovoljstvom podržati 15. međunarodnu manifestaciju Noć muzeja koja se održava u subotu, 19. maja 2018. godine, od 17-01h na 23 lokacije na teritoriji Novog Sada. Noć muzeja predstavlja jedinstven kulturni spektakl u više od 120 gradova širom sveta, među kojima je od 2005. godine i Beograd. Programska tema ovogodišnje manifestacije Noć muzeja nosi naziv ’’Pobede i pobednici’’.

Čitava 2018. godina je u znaku obeležavanja kraja Prvog svetskog rata. Kao i u svakom sukobu, neko je na kraju izvojevao epitet pobednika, a neko gubitnika. Spadamo u one koji su iz Velikog rata izašli kao pobednici, ali to neće biti jedina pobeda koju će slaviti 15. Noć muzeja.

Ovogodišnja manifestacija ima za cilj da obeleži neke lične, intimnije i humane pobede kao nadmašivanje samog sebe – pobede u životu, umetnosti, prosvetiteljstvu, kulturi, nauci, u svemu što čini svet oko nas sadržajnijim, važnijim i vrednijim. Dakle, ovogodišnja Noć muzeja biće inspirisana bogatim nasleđem, koje ne čini samo poštovanje tradicije, već i inovacije.

Noć muzeja omogućiće da se kroz promišljanje sopstvenih malih ili velikih pobeda koje čine život istaknu i druge progresivne ideje, oboji sivilo svakodnevnice, pruži šansa živopisnim ljudima i događajima koji su obeležili istoriju i još jednom pokaže da kultura može da pobedi, izjavila je direktorka i osnivač ove manifestacije, Ana Petrović.