Posetom Opštoj bolnici u Smederevu nastavlja se humanitarna akcija “Blic fondacije” – “Srce za decu”, čiji je cilj da se svim porodilištima u Srbiji obezbede aparati za rano dijagnostikovanje eventualnog oštedenja sluha kod novorođenčadi. Pokrovitelj akcije je Ministarstvo zdravlja, a medijski partner je RTS.

Odeljenju neonatologije u Smederevu, danas je uručen šesnaesti skrining aparat za otkrivanje oštedenja sluha kod beba zahvaljujudi Telenor fondaciji. Od sada, svakoj bebi koja se rodi u porodilištu u Smederevu bide proveren sluh. Dr Slavici Mišid, neonatologu Opšte bolnice u Smederevu aparat je uručila Milica Begenišić, menadžerka Telenor fondacije.

„Digitalna rešenja i internet mogu značajno da doprinesu poboljšanju kvaliteta života gluvih i nagluvih osoba kojih u Srbiji ima više od 100.000. Kao kompanija čije se osnovno poslovanje zasniva na uvođenju digitalnih tehnologija i inovacija celom stanovništvu, osedamo dužnost i obavezu da pomognemo onima kojima je to najpotrebnije. Projekti koje sprovodimo na polju društvene odgovornosti ove godine strateški su usmereni ka pomodi gluvima i zato je bilo prirodno da se pridružimo i Blic fondaciji. Osim uređaja namenjenog porodilištu u Smederevu, isti uređaj uručili smo GAK-u u Beogradu, a nabavidemo još jedan za porodilište u Kikindi“, kaže Milica Begenišić.