Telenor će u 2017. godini uložiti dodatnih 30 miliona evra u dalji razvoj mreže u Srbiji, dok će u prvoj polovini godine pokriti 80 odsto stanovništva 4G mrežom.

Tokom 2016. godine, značajno je poraslo korišćenje mobilnog interneta, dok više od 50 odsto mobilnog internet saobraćaja prolazi kroz Telenor mrežu.
Penetracija mobilnih telefona u Srbiji je 129 odsto, što znači da danas svi imaju mobilni uređaj. Oko 20 odsto korisnika u Srbiji koristi 4G telefone i potrebna je dalja edukacija korisnika kako bi iskoristili pun potencijal tehnologije.

U avgustu prošle godine Telenor je testirao 5G mrežu, kada je postignuta brzina prenosa podatka od jedan gigabit. Telenor će u ovoj godini ostati fokusiran na razvoj 4G mreže u svim gradovima preko 3.500 stanovnika, dok je Telenor mreža spremna za narednu generaciju tehnologije i napredne korisničke servise.

Tokom prethodne dve godine, uloženo je 70 miliona evra u razvoj 3G mreže kojom je pokriveno celokupno stanovništvo Srbije, kao i u početak razvoja 4G mreže sa ciljem da ta tehnologija bude dostupna svima.