Tesoro Technology, američki proizvođač perifernih uređaja, najavio je novi optički miš za igrače – Thyrsus. Ovaj miš stiže s udobnim ergonomskim dizajnom i preciznim optičkim senzorom, a ono po čemu je najzanimljiviji je set od šest bočnih tipki koje će zasigurno dobro doći igračima koji uživaju u strateškim, MOBA i MMO igrama.

Tesoro Thyrsus ima ukupno 10 programabilnih tipki, te 64 Kb ugrađene memorije koja može primiti do pet korisničkih profila. Iz kompanije tvrde da miš može prepoznati do 1600 kombinacija tipki, pa da će korisnici moći da postave do 35 makro naredbi. Pripadajući softver korisnicima će omogućiti podešavanje rezolucije senzora, pooling-rate i osvetljenja koje je moguće i ugasiti ako ne volite blještave dodatke.

Senzor Thyrsusa ima maksimalnu rezoluciju od 8200 DPI-ja, a sposoban je da prepozna ubrzanje do 30 G. Za povezivanje s računalom ovaj miš koristi dva metra dug pleteni kabl s pozlaćenim konektorom otpornim na grebanje.

Thyrsus će u slobodnoj prodaji biti dostupan od avgusta, a moći ćete da ga kupite po ceni od 69 američkih dolara (u SAD-u). Više informacija potražite na službenim veb-stranicama.