Toshiba Europe najavljuje novi konvertibilni laptop dijagonale ekrana 39,6 cm (15,6 inča) – Satellite Radius 15. Projektovan za sve prednosti operativnog sistema Windows 10, novi konvertibilni uređaj sa šarkom okretnom 360 stepeni pruža korisnicima izbor između pet različitih režima rada, za komfor u svakoj situaciji. Dizajn tipa „otvori – preklopi“ omogućava upotrebu računara u položaju koji najviše odgovara trenutnoj potrebi i zadatku, što pospešuje produktivnost i ugođaj korisnika u radu.

toshiba

Fleksibilnost u pokretu

Novi Satellite Radius 15 nudi svu fleksibilnost i svestranost korišćenja uređaja u tablet režimu pogodnom za krstarenje po internetu, zatim u prezentacionom režimu za prikazivanje izveštaja, zabavu sa prijateljima u „šator-položaju“ za publiku, kao klasičan laptop, ili za prikaz sadržaja većoj grupi ljudi u režimu kada je ekran 180 stepeni otvoren i položen po stolu. Elegantnog dizajna, sa aluminijumskim poklopcem satenski zlatne nijanse, novi konvertibilni model dolazi u kućištu tankom samo 20,1 mm. Baterija koja traje više od 7[1] sati obezbeđuje dovoljno energije za skoro ceo radni dan, dok pozadinski osvetljena tastatura u uslovima slabijeg osvetljenja kao što su putovanja noću, dodatno uvećava broj scenarija primene.

Performanse i upotrebna vrednost

Satellite Radius 15 pokreću procesori do 5. generacije Intel® Core™ i5 u kombinaciji sa Intel® HD 5500 grafikom, pa korisnici mogu da očekuju odličan odziv i radne performanse prilikom „multi-taskinga“ ili uživanja u zabavi.

 

Satellite Radius 15 stiže sa unapred instaliranim Windows 8.1 sistemom, dok će Windows 10 biti dostupan preko besplatne nadogradnje, po njenoj dostupnosti[2]. Projektovani za maksimalno korišćenje svih prednosti sistema Windows 10, svi modeli u seriji imaju komponente koje obezbeđuju nesmetan rad, kao što su dual mikrofoni za uslugu Cortana[3] i jasno registrovanje glasa, kao i namenski taster za brzo pokretanje ove usluge. Inteligencija usluge Cortana omogućuje da računar vremenom „upoznaje“ svog korisnika i pomaže mu u boljoj organizaciji svakodnevnih aktivnosti, što je posebno korisno u situacijama počev od neplaniranih zastoja u saobraćaju do intuitivnijeg pretraživanja podataka i podsetnika.

 

Veća zabava

Full HD IPS ekran osetljiv na dodir odlikuje širok ugao gledanja, pogodan je za paralelan rad na više zadataka, kreiranje sadržaja ili najnovije igre sa živopisnom slikom i detaljima. Satellite Radius 15 ima impresivan zvuk zahvaljujući spoju harman kardon® stereo zvučnika i DTS Sound tehnologije, ozvučenju idealnom za slušanje muzike ili gledanje filmova.

 

Zabava se može proširiti i na „širi plan“ preko HDMI® priključka koji podržava Ultra HD 4K rezoluciju i omogućuje prikaz slike na kompatibilnim velikim ekranima. Mogućnosti povezivanja Satellite Radius 15 modela protežu se do čitača memorijskih kartica koji podržava i SD UHS-I standard za brz prenos velikih datoteka, kao i dva USB 3.0 priključka, od kojih jedan ima funkcionalnost punjenja drugih uređaja u režimu mirovanja (Sleep-and-Charge). Podržane su i tehnologije bežičnog emitovanja sadržaja zbog lakšeg prikaza sadržaja na većim ekranima bez potrebe sa gužvom kablova. Uz izbor SSD uređaja kapaciteta 256 GB i hibridnog SSHD uređaja od 1 TB, ili HDD tvrdog diska do 2 TB korisnici mogu da izaberu i kapacitet koji odgovara njihovim potrebama.

 

Satellite Radius 15 će u Srbiji biti dostupan krajem jula 2015.

 

Toshiba Satellite Radius 15:

 • Ekran: 39,6 cm (15,6 inča) Full HD (1920 x 1080) IPS, 300 NIT, LED ekran
 • Procesori: 5. generacija Intel® CoreTM i5 procesora
 • Grafika: Intel® HD Graphics 5500
 • SSD/HDD: do 256GB SSD, 1TB SSHD ili 2TB HDD
 • Memorija: 16 GB DDR3L
 • Mogućnosti povezivanja: 3 x USB priključka sa 1 x „Sleep and Charge“, 1 x HDMI® izlaz sa podrškom za Ultra HD 4k, 2u1 SD/MMC priključak sa podrškom za UHS-I standard, tehologije bežičnog prikaza, Intel® Dual Band Wireless-AC 3160, Bluetooth®0
 • Komunikacija: dual mikrofoni sa HD veb kamerom
 • Audio: harman kardon® stereo zvučnici podešeni DTS Sound audio tehnologijom
 • OS: Windows 8.1 unapred instaliran, Windows 10 dostupan preko besplatne nadogradnje čim bude dostupna
 • Trajanje baterije: do 7 sati, 40 minuta1
 • Boja: satenski zlatna, brušena metalik-aluminijumska obrada
 • Masa: do 2,25 kg
 • Dimenzije: 379,5 x 244,9 x 20,1 mm