Toshiba Europe objavljuje novi odvojivi uređaj Satellite Click 10 koji korisnicima pruža vrhunske laptop i tablet funkcionalnosti uz samo jedan klik. Satellite Click 10 se lako transformiše iz efikasnog laptopa sa tastaturom pune veličine u intuitivni tablet uređaj, pogodan za deljenje sadržaja. Idealan kao drugi prenosivi uređaj, za studente i hvatanje beleški na predavanjima, Satellite Click 10 je jednako pogodan za zabavu i produktivan rad.

Kvalitetna slika visoke definicije

Novi model ima WUXGA ekran dijagonale 25,7 cm (10,1 inča) sa rezolucijom boljom od Full HD-a (1920 x 1200), koja korisnicima obezbeđuje živopisnu jasnoću i definiciju slike. Širokougaona tehnologija integrisana je u ekran za bolju reprodukciju boja i uglom gledanja od 178°. Sa visokim nivoom osvetljenosti slike, Satellite Click 10 je takođe pogodan za rad u uslovima spoljnjeg osvetljenja.

toshiba

Projektovan za mobilni stil života
Sa autonomijom do izvanrednih 15 sati , korisnici slobodno mogu da rade i zabavljaju se gotovo cela dva radna dana bez dopunjivanja baterije. Inteligentan sistem punjenja omogućava da se tablet uvek puni prvi, a prazni tek nakon tastature, kako bi uređaj maksimalno moguće vreme mogao da radi na baterije. Satellite Click 10 teži samo 1,1kg kao laptop, i 552g kao tablet, što dodatno pospešuje prenosivost ovog elegantnog uređaja satenski zlatne nijanse. A uz tastaturu pune veličine korisnici mogu da kucaju kada su van, komotno kao i kod kuće.

Zahvaljujući novoj generaciji Intel® Atom™ procesora i do 4GB ugrađene RAM memorije, Satellite Click 10 pruža odlične performanse za takav prenosivi uređaj, sa odličnim odzivom pri krstarenju internetom kao i u efikasnom paralelnom radu sa više zadataka. Do 64GB kapaciteta eMMC uređaja za skladištenje podataka je pregršt prostora za čuvanje muzike, fotografija i radnih materijala, a ovaj kapacitet se može dodatno povećati preko priključka za microSDTM karticu maksimalnog kapaciteta od 128GB – na tablet uređaju.

Optimizovan za maksimalan učinak Windows 10 sistema

Bogat najnovijim mogućnostima i opremljen Windows 10 operativnim sistemom, Satellite Click 10 ima taster za brzi pristup Cortana usluzi, digitalnom asistentu koji korisnik aktivira svojim glasom. U spoju sa dual mikrofonima, glasovne interakcije korisnika sa računarom su jasne čak i u bučnim okruženjima. Korisnici mogu nesmetano da se prebacuju između laptopa i tableta uz Continuum uslugu, potpuno optimizovanu za 2u1 uređaje kao što je Satellite Click 10, koja automatski prilagođava i optimizuje sadržaj i aplikacije bez obzira na to kako se uređaj koristi.

Karakteristike koje povećavaju upotrebnu vrednost

Satellite Click 10 ima bočno orijentisane stereo zvučnike sa Dolby® Digital Plus™ tehnologijom koja obezbeđuje „surround“ kvalitet zvuka u bilo kom okruženju. Unapred instaliran Toshibin softver „TruRecorder“ analizira različite glasove tokom snimanja konverzacija i – automatski identifikuje govornika – uz mogućnost reprodukovanja snimka na drugim uređajima. Aplikacija TruCapture omogućava korisniku da uslika beleške, sa table, na primer, i prebaci ih pravo u Word dokument, bez potrebe za ponovnim ukucavanjem. Pored toga, odštampana slova i slike snimljene preko TruCapture aplikacije moći će da se pretraže i lako prebace u druge aplikacije zahvaljujući mogućnosti optičkog prepoznavanja slova (OCR).

Satellite Click 10 takođe podržava bežični prikaz slike uz koji je filmove, fotografije, prezentacije i druge sadržaje – moguće bežično poslati sa ovog uređaja na kompatibilan TV. Povezivanje eksternih uređaja i pristup sadržaju sa periferija takođe je jednostavno, uz dva USB 2.0 priključka pune veličine na bazi-tastaturi i micro-USB, microSDTM card priključak i Micro-HDMI® priključak na tablet uređaju, za maksimalan učinak u svakom režimu korišćenja.

Novi Toshiba Satellite Click 10 biće dostupan u Srbiji u novembru 2015 .