Toshiba Satellite Radius 12

Toshiba Europe danas objavljuje novi konvertibilni laptop Satellite Radius 12, sa do sada neviđenom kombinacijom fleksibilnosti, mobilnosti i performansi, zapanjujućim varijantama ekrana i najnovijim funkcionalnostima Windows 10 operativnog sistema. Sa pet različitih režima rada, odnosno načina korišćenja ­- Satellite Radius 12 je uređaj premijum klase za svaku priliku, bilo u kancelariji, kod kuće ili u pokretu. Izuzetnu svestranost novog modela upotpunjuje varijanta sa Ultra HD 4K ekranom, koja pruža neverovatnu jasnoću prikaza i omogućuje korisnicima da u slobodno vreme po želji preklope ekran i uživaju u bioskopskom kvalitetu filmske zabave.

Sandor van der Ham, potpredsednik grupacije „B2C PC, Lifestyle Products and Services“ u kompaniji Toshiba Europe, prokomentarisao je: „Sa ponosom prvi na tržištu lansiramo 12,5-inčni Ultra HD 4K konvertibilni laptop, uređaj na kome smo blisko sarađivali sa partnerima među kojima su korporacije Microsoft i Intel, i opremili ga najnovijim tehnologijama. Korisnici će moći da uživaju u funkcionalnostima Windows 10 sistema uz snagu 6. generacije Intel® CoreTM procesora. Modelom Satellite Radius 12 zadovoljićemo potrebe mnogih zaljubljenika u tehnologije koji ne prave kompromise u svojim zahtevima niti u pogodnostima koje dobijaju od računara, bilo za rad ili zabavu.”

 

„Toshiba je uložila mnogo u stvaranje i pružanje izvanrednog korisničkog doživljaja u svom portfoliju Windows uređaja,” izjavio je tim povodom Peter Han, potpredsednik globalne OEM Marketing divizije u korporaciji Microsoft.  „Toshibin Satellite Radius 12 pruža optimizovan doživljaj koji omogućava korisnicima da iskoriste prednosti nekih zanimljivih novih funkcionalnosti u Windows 10 sistemu, među kojima je i Windows Hello”, dodao je Han.

 

Vrhunski kvalitet i jasnoća slike i zvuka

Kao prvi na svetu[1] konvertibilni laptop sa Ultra HD 4K ekranom dijagonale 31,75 cm (12,5 inča), Satellite Radius 12 nudi izuzetan kvalitet slike u toliko prenosivom i svestranom uređaju. Sa četiri puta više piksela od Full HD kvaliteta korisnici mogu da očekuju i četvorostruko jasniju sliku, i jasno uočljive sve detalje. Ekran ima kalibrisane boje i Technicolor sertifikat, uz Chroma Tune™ softver za Toshiba uređaje koji korisnicima omogućava da lako koriste paletu boja prikladnu sadržaju koji trenutno gledaju na ekranu. Takođe dostupan i u Full HD rezoluciji, ekran je u obe varijante visokog kontrasta i osvetljenosti do 350 NIT-a, što olakšava upotrebu računara na otvorenom, uz IPS tehnologiju sa širokim uglovima gledanja.  S obzirom na dinamičnu prirodu Satellite Radius-a 12, oba ekrana imaju ojačanje Corning® Gorilla® Glass NBT™ staklom koje pruža vrhunsku zaštitu od oštećenja.

 

Ugrađeni harman kardon® zvučnici kalibrisani DTS Studio SoundTM tehnologijom zaokružuju ovaj „zabavni paket“ jasnim i prirodnim zvukom. A uz to, bežična reprodukcija muzike preko Bluetooth® veze omogućava korisnicima da sa kompatibilnih pametnih telefona ili tablet uređaja puštaju muziku na zvučnicima Satellite Radius-a 12.

 

Komandne performanse

Nova 6. generacija Intel® procesora do klase CoreTM i7 obezbeđuje ovom  računaru vrhunske performanse uključujući izuzetnu grafiku za video zapise, i maksimalno iskorišćenje kapaciteta sistema Windows 10. U spoju sa brzim Solid State Drive (SSD) uređajem za čuvanje do 512GB podataka, i 8GB RAM memorije, Satellite Radius 12 obezbeđuje glatke performanse koje lako savladavaju „multi-tasking“ rad.

 

Među opcijama za povezivanje su takođe najnovije tehnologije, uključujući i USB 3.1 priključak tipa C druge generacije (Type-C Gen 2) sa propusnim opsegom do 10Gbps za brz prenos podataka, koji funkcioniše u svakom režimu upotrebe uređaja.  Uz širok spektar mogućnosti povezivanja, Satellite Radius 12 takođe ima i Intel® Dual Band Wireless-AC bežičnu konekciju za ultrabrzu bežičnu komunikaciju i povezivanje.

 

 

Najbolje od Windows-a 10

Uz Windows 10 operativni sistem, Satellite Radius 12 raspolaže najboljim Windows funkcionalnostima i prvi je model kompanije Toshiba sa takvim karakteristikama u Evropi. „Continuum“ usluga omogućava glatku tranziciju sadržaja i aplikacija prilikom prebacivanja između desktop i tablet režima Satellite-a Radius 12. Upotreba uređaja pojednostavljena je i Windows Hello sistemom za biometrijsku autentifikaciju, tako što je prepoznavanjem lica omogućeno prijavljivanje na sistem uz pomoć veb-kamere HD rezolucije. Kao i drugi Toshibini Windows modeli za 2015, Satellite Radius 12 takođe ima namenski taster za brz pristup usluzi Cortana[2] i nudi odlične akustične performanse za korišćenje ove usluge čak i u najizazovnijim situacijama, sa pojačanim šumom ili sa većih razdaljina.

 

Potpuna fleksibilnost i prenosivost

Uz sve performanse laptopa premijum klase i zabavne karakteristike većeg tablet uređaja, Satellite Radius 12 je idealan za agilne korisnike – zbog mogućnosti da se sa lakoćom prebacuju uzmeđu različitih režima za rad i zabavu. Samo 15,4 mm tanak i 1,32kg lagan, Satellite Radius 12 se lako prenosi i omogućava do 8 sati rada na baterije[3]. U kombinaciji sa šarkom koja dozvoljava preklop ekrana do 360 stepeni za pomenutih pet režima upotrebe – laptop, tablet, opružen po stolu, prezentacioni i režim za publiku – ovaj računar omogućava korisnicima potpunu mobilnost u svakoj situaciji. Modernog dizajna, sa brušenim aluminimjumskim poklopcem satenski zlatne nijanse i pozadinski osvetljenom tastaturom u sklopu koje je i tačped tabla koja podržava najnovije Windows 10 gestove, Satellite Radius 12 će stvoriti pravi utisak u svakom ambijentu.

 

Toshiba Satellite Radius 12 biće dostupan u Srbiji u novembru 2015.

[1] Počev od 3. septembra 2015. Izvor: Toshiba

[2] Dostupnost Cortana usluge zavisi od tržišta, iskustva variraju u zavisnosti od tržišta.

[3] Do 8 sati rada na baterije na Full HD modelu,  do 6 sati na Ultra HD modelu. Na osnovu testa MobileMark 2014.