Toshiba Europe danas najavljuje Satellite Radius 14, kombinaciju svestranosti, performansi i elegancije u kompaktnom, „5u1“ konvertibilnom uređaju. Sa 6. generacijom Intel® Core™ procesora i optimizovan za Windows 10, novi Satellite Radius 14 nudi mnoge pogodnosti za različite potrebe i prohteve poslovnih ljudi, studenata i svakodnevnih korisnika računara. Uz prateće karakteristike za dobru zabavu, Satellite Radius 14 je idealan svestrani saputnik.

radius

Potpuna prilagodljivost

Toshiba Satellite Radius 14 je projektovan da prati ritam čak i onih najbržih i najdinamičnijih stilova života, brzim prilagođavanjem ekrana koji se preklapa do 360 stepeni, u pet različitih režima – laptop, tablet, opružen po stolu, prezentacioni i režim za publiku. Od rada na laptopu i prikaza sadržaja u prezentacionom režimu, pa do pokaznog režima za publiku, ekran osetljiv na dodir u deset tačaka pruža zaista intuitivno i interaktivno korisničko iskustvo. Sve to upakovano je u moderan i ulatratanak aluminijumski dizajn u dve nijanse crne boje sa pozadinski osvetljenom[1] pločastom tastaturom bez okvira.

 

 

Zabava koja pleni

Ekran dijagonale 36,6 cm (14 inča) karakteriše izuzetna jasnoća prikaza slike u HD rezoluciji, i ima zaštitni sloj protiv otisaka prstiju, koji se lako čisti. Čist i jasan zvuk sa ugrađenih harman kardon® zvučnika sa DTS® Sound™ poboljšanjima, čini Satellite Radius 14 pogodnim za zabavu uz muziku i filmove. Pored toga, Bluetooth® Link tehnologija omogućava bežično povezivanje sa eksternim uređajima i slušanje muzike preko zvučnika Satellite Radius-a 14 sa pametnih telefona, tablet ili drugih Bluetooth® kompatibilnih uređaja.

 

Postojane performanse

Impresivno trajanje baterije do 10 sati[2] dopušta korisnicima da tokom celog radnog dana slobodno menjaju različite režime upotrebe, bez potrebe za dopunjavanjem. Varijante procesora kreću se do nove, 6. generacije Intel® Core™, koja pruža vrhunske performanse uključujući i grafiku za zapanjujući kvalitet video zapisa uz istovremeno dobijanje maksimuma iz Windows 10 sistema, dok AMD Quad-Core procesori obezbeđuju glatke performanse u radu bez obzira na zadatke koje uređaj izvršava. Novom Satellite Radius 14 dodatnu brzinu omogućava opciona SSD podrška, za brže podizanje sistema i pristup važnim datotekama, uz smanjenu potrošnju električne energije.

 

Projektovan za Windows 10, novi model ima taster za brzi pristup usluzi Cortana[3] koja podržava glas, kao i podršku u vidu dual mikrofona osetljivih u više pravaca, za jasan zvuk čak i u bučnim okruženjima. Continuum usluga omogućava glatku tranziciju sadržaja i aplikacija kada se Satellite Radius 14 prebacuje između desktop i tablet režima.

 

Mogućnosti brzog povezivanja

Satellite Radius 14 ima širok spektar mogućnosti povezivanja za potrebe deljenja sadržaja i pristupa eksternim podacima. HDMI® priključak sa Ultra HD 4K izlazom omogućava korisnicima da prikažu sadržaj sa ekrana u izuzetnoj definiciji na kompatibilnim TV uređajima, dok je Intel® WiDi4 tehnologija podržana za deljenje bilo kog sadržaja. Tri USB priključka, od kojih jedan sa Sleep & Charge funkcijom, obezbeđuju brzu razmenu sadržaja dok je brz pristup internetu unapređen Intel® Dual Band Wireless AC tehnologijom.

 

U Srbiji će Toshiba Satellite Radius 14 biti dostupan počev od decembra 2015.

 

Toshiba Satellite Radius 14:

 • Ekran: HD LED ekran dijagonale 36,6 cm (14 inča) i rezolucije (1366 x 768) sa podrškom za dodir sa 10 prstiju
 • Procesor (CPU): izbor do 6. generacije Intel® CoreTM i7 procesora ili AMD A8 APU
 • Grafika: do modela Intel® HD Graphics 520 ili AMD RadeonTM R5 Graphics
 • Memorija: do 16GB DDR3L (1.600MHz)
 • HDD/SSD: do 2TB HDD, ili 256 GB M.2 SATA SSD
 • Trajanje baterije: do 10 sati1
 • Audio: harman kardon® ugrađeni stereo zvučnici sa DTS® Sound™ poboljšanjem
 • Veb-kamera: HD veb-kamera sa ugrađenim stereo mikrofonima
 • Bežična komunikacija: Intel® Dual Band Wireless-AC ili Wireless LAN 802.11 b/g/n, Intel® WiDi[4], Bluetooth®0 + LE
 • Mogućnosti povezivanja: 2 x USB3.0 (1 x sa USB Sleep & Charge), 1 x USB 2.0, 1 x HDMI® sa Ultra HD 4K izlazom, 2u1 SD/MMC (push-push) sa podrškom za UHS-I
 • OS: Windows 10
 • Dimenzije: 337 x 235,0 x 21 mm
 • Masa: od 1,9 kg

[1] Samo kod modela sa Intel® procesorima.

[2] Na osnovu testa MobileMark 2014

[3] Dostupnost Cortana usluge zavisi od tržišta, iskustvo zavisi od tržišta.

[4] Samo modeli sa Intel® Dual Band Wireless-AC tehnologijom