LG G4 kožna pozadina

Treću godinu zaredom, magazin Corporate Knights proglasio je kompaniju LG Electronics (LG) za jednu od 100 najodrživijih kompanija na svetu, a na Svetskom ekonomskom forumu u Davosu, u Švajcarskoj, ovoj kompaniji uručena je i RobecoSAM Gold Class nagrada za održivost.

 

Nakon što je tri godine zaredom uvrštena među najodrživije kompanije, LG je napredovala sedam mesta na listi u odnosu na prošlu godinu, pa tako trenutno zauzima 44. mesto u najnovijem izdanju prestižnog magazina. Uprkos izazovnim globalnim uslovima poslovanja, kompanija LG je iz godine u godinu povećavala svoje investicije u oblasti istraživanja i razvoja, kako bi ostala lider u oblasti istraživanja. Veliki deo R&D investicija kompanije LG je otišao u pravcu stvaranja novih tržišta, kao i pronalaženja podržavanja talenata.

LG televizori

Corporate Knights magazin poseduje opsežan sistem merenja kako bi procenio održivost životne sredine, na osnovu rezultata socijalne i korporativne odgovornosti, kao i finansijskog učinka. Upoređivanjem rezultata 4.000 najboljih kompanija iz celog sveta, sastavljen je konačan spisak od 100 najodrživijih kompanija. Svaka kompanija je analizirana kroz 12 ključnih indikatora performansi, kao što su inovacije zasnovane na investicijama u oblasti istraživanja i razvoja, upravljanje kapitalom, održivom korišćenju energije, emisiji gasova koji izazivaju efekat staklene bašte, kao i sposobnosti da ponudi stabilan posao zaposlenima i uspešno integriše nove radnike.

 

Kompanija LG dobila je još jedno prestižno priznanje, RobecoSAM Gold Class nagradu za izuzetno održivo poslovanje. Od 2004. godine pa do danas, godišnjak održivosti kreira listu najodrživijih kompanija u svim industrijama, pružajući uvid u glavne trendove, izazove i mogućnosti koje povezuju inicijative korporativne održivosti i ulaganja.

 

Kompanija LG je takođe priznata zbog svoje posvećenosti očuvanju životne sredine, sprovođenjem aktivnosti koje pomažu smanjenje emisije gasova koji izazivaju efekat staklene bašte, kao i štednjom vode. U martu 2014, LG je bio prva kompanija u oblasti potrošačke elektronike u svetu koja ima svoj ekološki održivi sistem prepoznat Certified Emission Reduction (CER) sertifikatom, odobrenim od strane Ujedinjenih nacija. Kompanija LG pažljivo ispituje rad, etiku, zaštitu životne sredine, bezbednost i zdravstvenu zaštitu u svojim i proizvodnim pogonima svojih brojnih poslovnih partnera širom sveta, garantujući ispunjavajnje EIKC (Electronic Industry Citizenship Coalition) kodeksa.

 

„I u godinama koje dolaze, nastavićemo da stvaramo inovativne proizvode koji poboljšavaju kvalitet života naših korisnika, i nastaviti aktivno angažovanje u domenu društveno odgovornog poslovanja. Ovo je srž korporativnog identiteta kompanije LG i verujemo da će ova filozofija poslovanja povećati uticaj naše kompanije na tržišni ekosistem u celini”, rekao je Lee Choong-hak, izvršni potpredsednik kompanije LG Electronics.