Društvena veb mreža Tviter poslovao je u prvom kvartalu tekuće godine s neto gubitkom od 162,4 miliona dolara, što je za 30 miliona dolara više nego u istom periodu lani.

Prihodi kompanije su u posmatranom tromesečju dostigli 436 miliona dolara, dok su analitičari očekivali 456,8 miliona dolara. Godinu dana ranije prihodi su bili 250 miliona dolara, prenosi Rojters. Uvođenje novog načina oglašavanja, kojim Tviter nastoji da podstakne korisnike da “klikom” na link odu na veb stranicu oglašivača, nije doprinelo rastu prihoda, priznala je kompanija u poslovnom izveštaju.

twitter

 

Broj aktivnih mesecnih korisnika Tvitera porastao je na godišnjem nivou 18 odsto, na 302 miliona. Kompanija predviđa u 2015. prihod između 2,17 milijardi i 2,27 milijardi dolara, što je manje od prethodne prognoze od 2,3 do 2,35 milijarde dolara.

To smanjenje objašnjava se razočaravajućom tražnjom za Tviterovom uslugom koja omogućava firmama da ciljano šalju tvitove određenim korisnicima. Nakon objavljivanja poslovnih rezultata vrednost akcije Tvitera opala je na berzi na Volstritu za 18,2 odsto, na 42,27 dolara.