trump twitter

Kompanija je tiho ažurirala svoj dogovor sa developerima da zabrani kreiranje “zamene ili slične usluge” Twitter-u. Twitter je tiho ažurirao svoj dogovor sa developerima da zvanično zabrani trećestranačke klijente, kao što su Tweetbot i Twitterrific, nedelju dana nakon što je kompanija počela da ograničava njihov pristup.

JUče je kompanija ažurirala ugovor da ograniči developerima trećestranačkih klijenata da koriste licencirani materijal Twitter-a da “kreiraju zamenu ili sličnu uslugu”, kako je primetio Engadget.

Novi ugovor ne objašnjava zašto Twitter vrši ovu promenu. Ali pod novim vlasnikom Elonom Muskom, društvena mreža se trudi da prioritet stavi na zaradu kroz plaćene funkcije i generisanje oglasa. U suprotnosti sa tim, trećestranački klijenti kao što su Tweetbot i Twitterrific mogu da uklone oglase sa feed-a korisnika.

Istog dana, izdavač aplikacije IconFactory je objavio da prekida Twitterrific, nazvavši to krajem jedne ere. U blog postu, kompanija je okrivljivala prekid na “abruptnu” politiku Twitter-a prošle nedelje da ograniči pristup API-ju trećestranačkim klijentima.

Kao rezultat, IconFactory je uklonio Twitterrific sa iOS i Mac App Store-a. “Twitter-ove neobjašnjeno povlačenje našeg pristupa API-ju ostavilo je aplikaciju bez puta napred”, dodali su u tweet-u.