Upday, jedinstveni informativni servis (platforma za generisanje vesti) proizašao iz strateškog partnerstva vodeće evropske izdavačke kuće Axel Springer i kompanije Samsung Electronics, izabrao je agenciju Rooster PR da promoviše ovaj brend na tržištu Velike Britanije.

Upday nudi korisnicima Samsung uređaja širok opseg informativnog sadržaja kombinujući dva principa: Need to know – sadržaj selektovan od strane lokalnog uredničkog tima i grupisan u sekciju Top News i Want to know – informacije generisane po algoritnu individualnih interesovanja korisnika koje su grupisane u sekciji My News.

Rooster PR će se fokusirati na B2B odnose sa medijima, kako bi podigao svest o brendu i kako bi pozicionirao Upday kao inovatora na tržištu britanskih medija i oglašivača i kao pionira novog načina prodaje oglasnog prostora na mobilnim telefonima planiranog za jun 2016. godine. Rooster će biti zadužen i za identifikovanje sadržaja koji bi bili interesantni za potrošače, kao i razvoj engleske verzije Upday bloga.