Kako prenosi portal TechCrunch, Cakerberg i ekipa pripremaju novi, napredniji način postavljanja fotografija na Fejsbuk koji će korisnicima omogućiti da svoje fotografije uređuju i stave im pokoji filter, komad teksta ili nalepnicu.

Broj filtera dostupnih u beta verziji trenutno je relativno mali, a u ovom trenutku nudi se tek Auto mod koji ispravlja kontrast i jačinu boja, Vintage, Spring, Summer, Fall i Winter filtere koji rade ono što biste iz samih naziva mogli zaključiti – menjaju tonove u stilu godišnjeg doba (vremenskog razdoblja u slučaju Vintage filtera) koji odaberete. Filteri se slikama dodeljuju pritiskom na čarobni štapić koji se može pronaći u donjem levom uglu ekrana, a osim njih u ponudi će biti nekoliko drugih alata za uređivanje i dodavanje teksta, sličica i promene veličine.

New York Post Selfie Ragout

Izbor filtera trenutno je dostupan samo odabranim korisnicima iOS aplikacije, a postepeno će ga dobiti svi na iOS-u. Nadogradnja koja će istu mogućnost doneti na Android stići će nešto kasnije, po običaju.