Srpski siti klub iz Londona nastavlja uspešnu saradnju sa ambasadom Republike Srbije u Velikoj Britaniji organizacijom novog izdanja „Na kafi sa…“ na kom su prošlog petka ugostili direktora i osnivača kompanije „Strawberry energy“ Miloša Milisavljevića.

Strawberry Mini Rural 03
Strawberry Mini Rural 03

Startap kompanija „Strawberry energy“ osnovana je pre četiri godine kada je njihova inovacija „Stroberi Drvo“ (Strawberry Tree) – prvi javni solarni punjač za mobilne uređaje na svetu – proglašena najboljom na takmičenju Evropske komisije u Briselu. Nakon uspešnih takmičenja i postavljanja solarnih klupa u brojnim zemljama, kompanija je postavila i prve „pametne“ solarne klupe u poslovnoj četvrti u Londonu. Najnoviji uspeh predstavlja izbor gradonačelnika britanske prestonice, Borisa Džonsona koji je u svoju zvaničnu delegaciju uvrstio „Strawberry energy“ da, zajedno sa još 15 startapova, u Izraelu predstave tehnološke potencijale Londona.

Do sada su u ovom gradu postavili pet solarnih klupa koje pored usluge besplatnog punjenja mobilnih uređaja i tableta, nude i informacije o temperaturi, nivou zagađenja, buke i vlažnosti vazduha.

Na događaju koji je ispred Srpskog siti kluba vodio Stefan Stojadinović, Miloš je, između ostalog, govorio o počecima i timu iza kompanije, dosadašnjim uspesima i iskustvu u Londonu, o konceptu „pametni gradovi“, kao i planovima za budućnost.

Tom prilikom je izjavio:

„Oduševljeni smo reakcijom javnosti u Londonu, i s obzirom na razvoj naših pregovora sa novim klijentima, očekujemo uskoro još 15 instalacija.

Naše ’Strawberry Pametne Klupe’ deo su modernog pametnog grada koji brine o svojim građanima i njihovim novim potrebama. Ovaj inovativni urbani mobilijar namenjen je kako javnim prostorima u vlasništvu grada kao što su trgovi i parkovi, tako i javnim prostorima u privatnom vlasništvu, kao što su poslovni i tržni centri, univerziteti i slično.”

Organizatori ovog serijala, Srpski siti klub, istakli su važnost promocije talenata iz Srbije:

„Zadovoljstvo nam je da organizovanjem druženja sa Milošem Milisavljevićem, ispred Strawberry energy kompanije, imamo fantastičnu priliku da našim članovima, ali i šire, ukažemo na izuzetno talentovane pojedince iz Srbije. Vrlo smo ponosni na to što imamo mogućnost da diskutujemo o pozitivnoj strani Srbije i priči koja je ostvarila izuzetan uspeh u Velikoj Britaniji. Nadamo se da će Milošev primer podstaći druge talentovane i vredne ljude da ne odustaju.“

Srpski siti klub najavljuje nastavak ovog uspešnog serijala koji prema pozitivnim utiscima članova dobija sve veći značaj, a ističe potencijale Kluba kao spone između profesionalaca u Srbiji i Velikoj Britaniji i institucija i privatnog sektora u ove dve zemlje, ali i šire.