e-trgovina

Iako smo pred vratima letnjeg zatišja rezervisanog za odmor i punjenje baterija, sve zainteresovane veb-prodavce radovaće informacija da su prijave za Web Retailer Award 2022, najveće regionalno takmičenje onlajn prodavnica – zvanično otvorene!

S tradicijom dugom više od decenije u regionu, a treći put i kod nas, konkurs Web Retailer Award, u organizaciji platformi za uporednu kupovinu: Idealno.rs, Jeftinije.hr i Ceneje.si, namenjen je svim onlajn prodavnicama koje posluju u Srbiji, Hrvatskoj i Sloveniji.

To je velika prilika za male veb-prodavce, koji učešćem dobijaju mogućnost da se bliže predstave javnosti, ali i za krupne igrače da odmere snage sa konkurencijom. Sve prijavljene onlajn prodavnice prolaze kroz nekoliko krugova takmičenja, tokom kojih ih ocenjuju i potrošači (njihovi kupci) i komisija sastavljena od stručnjaka ecommerce industrije.

Svaka pojedinačna veb-prodavnica će, nezavisno od svog plasmana, na kraju konkursa potpuno besplatno dobiti izveštaj i vredne povratne informacije o svom poslovanju. Dodatna motivacija za prijavu je i velika medijska eksponiranost na nivou regiona, ali i pojavljivanje na svim relevantnim biznis portalima u Evropi. Tokom ocenjivanja, prijavljene veb-prodavnice upoznaće se s novim trendovima iz oblasti onlajn poslovanja i dobiti priliku za učvršćivanje poverenja kod postojećih kupaca, kao i za privlačenje novih.

Organizator svake godine teži da samo takmičenje, kao i priznanja, prilagodi aktuelnim strujama i potrebama tržišta. Zbog toga je odlučeno da se počev od 2022. proširi lista nagrada za koje kandidati mogu da konkurišu. Osim već poznatih i etabliranih, sada veb-prodavci mogu da se prijave i za:

  • best loyalty program (najbolji program lojalnosti)
  • best crossborder shop (najbolje medunarodno poslovanje)
  • best customer care (najbolja korisnička podrška)
  • best payment experience (najbolje korisničko iskustvo plaćanja)
  • best app of the year (najbolja mobilna aplikacija)
  • best delivery experience (najbolje korisničko iskustvo sa isporukom) i
  • best inspirational leader (najbolji inspirativni lider).

Dodelu nagrada Web Retailer Award 2022 prati konferencija Ecommerce Jam, najavljena za 10. novembar u Tvornici kulture, u Zagrebu. Svim učesnicima obezbeđen je pravi užitak u društvu vrhunskih predavača iz kompanija: NIKE, Google, Zalando, Coca-Cola, Foreo, Nordeus (pobrojani su potvrđeni, ali lista još nije zaključena). Sjajnim programom i sadržajem predavanja, vrhunskim imenima iz industrije i trendsetingom, Idealno.rs je ove godine nadmašio i sopstvena očekivanja.

Vrhunac konferencije će, uz dodelu nagrada najuspešnijim veb-prodavcima, biti i koncert slovenačkog dua De Liri. Večernji program rezervisan je za umrežavanje uz DJ Jurkija.

Ako ste na bilo koji način povezani sa ecommerce industrijom, oglašavanjem i digitalnim marketingom, prijavite svoju onlajn prodavnicu na Web Retailer Award 2022, a svoje kolege na Ecommerce Jam konferenciju i rezervišite svoje mesto 10. novembra u Tvornici kulture!