veeam

Budući da preduzeća ubrzavaju svoju digitalnu transformaciju, Veeam preuzima tržišni udeo od tradicionalnih dobavljača i ispoljava eksponencijalni rast prihoda kao rezultat svog inovativnog pristupa pružanju dostupnosti po principu 24.7.365 u današnjem svetu hibridnog cloud-a

 

Veeam® Software, inovativni pružalac rešenja za stalnu dostupnost preduzeća (Availability for the Always-On Enterprise™), danas je objavio rekordne rezultate za četvrti kvartal 2016. godine kao i za celokupnu 2016. godinu: 28-postotni rast u odnosu na isti period prethodne godine i ukupan prihod od transakcija u iznosu od 607.4 miliona dolara, što je podstaknuto ubrzanim prihodima od preduzeća i cloud-a koji su vođeni kritičnom potrebom preduzeća svih veličina da osiguraju svoju dostupnost po principu 24.7.365 u svetu hibridnog cloud-a.

 

„2016. je bila fantastična godina za Veeam u svakom pogledu, vođena nezasitim apetitom korisnika za pristupom podacima, aplikacijama i radnim opterećenjima bilo kada i bilo gde,” rekao je Peter McKay, predsednik i glavni operativni direktor u Veeam-u. „Budući da organizacije rade na tome da digitalno transformišu svaki aspekt svog poslovanja, IT direktori su ubrzo shvatili da ove IT investicije neće mnogo vredeti ako ne mogu da garantuju stalnu dostupnost. Bili smo svedoci neverovatnog porasta potražnje za rešenjem Veeam Availability Suite u svim sektorima tržišta, a naročito od strane kompanija sa liste Fortune 500 i Global 2000.”

 

Dodatni istaknuti sadržaji Veeam-ovih rezultata za 2016. godinu uključuju:

 • Rast i razvoj preduzeća: Na kraju 2016. godine, Veeam je izračunao 73 posto korisnika sa liste Fortune 500 i 56 posto sa liste Global 2000. Rezervacije novih licenci preduzeća su se povećale za 57 posto na godišnjem nivou, dok je broj novih korisnika u vidu preduzeća porastao za 48.6 posto na 761 tokom istog perioda.
 • 230,000 korisnika širom sveta: Veeam je dodao ukupno blizu 50,000 korisnika platnih usluga u 2016. godini, što je u korak sa istorijskim prosekom od približno 4,000 novih korisnika svakog meseca.
 • 13.3 miliona virtuelnih mašina (VM-a) je zaštićeno putem Veeam Availability rešenja, uključujući više od milion VM-a pod upravljanjem VCSP-a.
 • Proširenje na 45,000 ProPartnera širom sveta: Veeam-ova 100-postotna posvećenost kanalu nastavlja da privlači nove preprodavce i  preprodavce sa dodatnom vrednošću do rešenja dostupnosti.
 • DRaaS i BaaS: Veeam Cloud & Service Provider (VCSP) program, koji omogućava pružaocima usluga gotove mogućnosti da ponude Oporavak od havarije kao uslugu (DRaaS) i formiranje rezervnih kopija kao uslugu (BaaS) i da steknu nove korisnike i povećaju ponovljeni prihod, zabeležio je 79-postotni rast prihoda za celokupnu 2016. godinu u odnosu a isti period prethodne godine. VCSP program se proširio na više od 14,300 pružaoca usluga i cloud-a širom sveta, sa više od 2,600 tih partnera licenciranih da pruže usluge za Veeam Cloud Connect.

 

„Zahvaljujući Veeam-ovom formiranju rezervnih kopija i Veeam Cloud Connect-u sa OffsiteDataSync-om, svedoci smo 80-postotnog smanjenja u operativnom opterećenju,” rekao je Jason Weinstein, potpredsednik, operacije data centra u Premise Health-u, vodećoj kompaniji koja se bavi zdravstvom i pacijentima u Sjedinjenim Američkim Državama. „Prelaskom sa formiranja rezervnih kopija na traku na scenario formiranja kopija na disk, naši timovi sada troše 1/8 svoga vremena na formiranje rezervnih kopija. To nam omogućava da se fokusiramo na druge inicijative uz uštedu koja je ekvivalentna dvojici stalno zaposlenih radnika.”

 

 1. godina je bila izvanredna godina za Veeam na mnogim frontovima:
 • Veeam je najavio novu generaciju dostupnosti, Veeam-ovu platformu dostupnosti za hibridni cloud, koja obezbeđuje kompanijama i preduzećima svih veličina sredstva koja garantuju dostupnost za hibridni cloud sa virtuelnim, fizičkim i cloud-based radnim opterećenjima.
 • Veeam je objavio Veeam Availability Suite 9.5, sa više od 175 novih funkcija specijalno dizajniranih da pruže poboljšanu agilnost i fleksibilnost osiguravajući dostupnost svih radnih opterećenja i aplikacija po principu 24.7.365 bez obzira na to gde se nalaze – lokalno ili u cloud-u.
 • Veeam Backup za Microsoft Office 365, pokrenut krajem novembra 2016. godine, generisao je skoro 6,000 preuzimanja za nešto više od mesec dana. Od toga, blizu jedna četvrtina je potekla od komercijalnih i velikih kompanija.
 • Veeam Endpoint Backup™ FREE 1.5, najnovija verzija jednostavnog rešenja za formiranje rezervnih kopija Windows-based desktop i laptop računara, objavljen je u martu 2016. godine. Od njegovog lansiranja, bilo je blizu 350,000 preuzimanja besplatnog proizvoda. Veeam Agent za Linux v1, koji je lansiran sredinom decembra, generisao je 6,400 preuzimanja tokom prvog meseca svoje dostupnosti. Objavljivanje novog Veeam Agenta za Microsoft Windows, zasnovanog na tehnologiji koja je predstavljena u Veeam Endpoint Backup FREE-ju, planirano je za prvi kvartal 2017. godine i uključuje mnoge najtraženije funkcije.
 • Kompanija je osigurala poziciju ‘Lidera’ u Gartner-ovom junskom izdanju Magic Quadrant for Data Center Backup and Recovery Software-a za 2016. godinu, i rangirala se kao najbolji provajder tehnologije dostupnosti i zaštite u eri cloud-a u Ovum-ovoj matrici odlučivanja: Data Availability and Protection Solution for the Cloud Era, 2016-17.
 • Veeam se pridružio Hewlett Packard Enterprise (HPE) Complete programu. Program dodaje Veeam-ova rešenja u HPE-ov cenovnik tako da korisnici mogu da kupe kompletna HPE i Veeam rešenja direktno od HPE-a i njegovih preprodavaca.
 • Otvorena je registracija za VeeamON 2017, svetski premijerni događaj dostupnosti hibridnog cloud-a, koji će se održati od 16 – 18 maja 2017. godine u New Orleansu, LA. Ključni govornici će između ostalog biti Mark Russinovich, glavni direktor tehnologije za Microsoft Azure, i Sanjay Poonen, glavni operativni direktor, operacije korisnika, VMware.
 • Veeam je takođe proširio i ojačao svoj izvršni tim budući da kompanija nastavlja da ide svojim putem da postane milijarderska kompanija, posebno što je imenovala Peter McKay-a za svog predsednika i glavnog operativnog direktora i unapredila William Largent-a, prethodno izvršnog potpredsednika, za svog novog glavnog izvršnog direktora.

 

„Veeam-ova platforma dostupnosti menja pravila igre,” rekao je Sachin Jain, IT direktor (Global Brand Operations) & direktor za bezbednost, Evalueserve, „vertikalnim preobličavanjem kompanija, pružajući lakoću oporavka i veću dostupnost preko različitih platformi, a pri tome predstavlja jedinstvenu tačku oporavka za organizacije.”

 

„Jednostavnost i snaga Veeam-ovih rešenja čini pokretačku silu koja stoji iza značajnog rasta cloud-based usluga kontinuiteta poslovanja SingleHop-a,” rekao je Jordan Jacobs, potpredsednik proizvoda u SingleHop-u, vodećem provajderu infrastrukture na zahtev i managed cloud usluga, kao i platinasti VCSP partner. „Uvođenjem rešenja Veeam Availability Suite 9.5, koje je SingleHop integrisao na dan objavljivanja od strane Veeam-a, ne očekujemo da se ovaj razvoj uspori u skorije vreme. Naši korisnici virtuelnog privatnog cloud-a ne mogu biti srećniji sa neuporedivom fleksibilnošću i  kontrolom koju pružaju ove funkcije, kao što je samouslužni portal za formiranje i oporavak rezervnih kopija.”