Veeam Software

Veeam je zabeležio rekordne rezultate u 2015. godini: 22-postotni rast u odnosu na isti period prethodne godine i približavanje iznosu od 500 miliona dolara prihoda od ukupnih transakcija, dok prihodi dobavljača tradicionalnih rešenja beleže pad

34-postotni rast prihoda u odnosu na isti period prethodne godine od porudžbina velikih kompanija i kontinuirana potražnja za DraaS-om ukazuju na to da je Veeam na putu  da dostigne svoj cilj  od milijardu dolara prihoda u 2018. godini.

 

Veeam® Software, kompanija sa inovativnim rešenjima koja pružaju stalnu dostupnost preduzeća (Availability for the Always-On Enterprise™), danas je objavila istaknute rezultate  fiskalne 2015. godine, zabeleživši rekordni prihod od ukupnih transakcija u iznosu od 474 miliona dolara, 22-postotno povećanje u odnosu na prethodnu fiskalnu godinu i 34-postotni rast prihoda u odnosu na isti period prethodne godine od porudžbina velikih kompanija. Rezultati četvrtog kvartala 2015. godine kao i godišnji rezultati  još jednom pokazuju da velike kompanije prihvataju Veeam-ov inovativni pristup isporuke rešenja za dostupnost, koja omogućavaju ispunjavanje ugovora o nivou usluge (SLA) za ciljno vreme i tačku oporavka (RTPO™) za manje od 15 minuta za SVE aplikacije i podatke.

 

„Na osnovu naših rezultata za 2015. godinu jasno je da je Veeam postao standard na tržištu dostupnosti i da potražnja velikih kompanija za Veeam Availability rešenjima nastavlja da raste,” izjavio je Ratmir Timashev, Izvršni direktor Veeam-a. “Naši rezultati su u suštoj suprotnosti sa opadanjem prihoda od učinka najvećih konkurenata koji su zasnovani na tradicionalnom načinu formiranja rezervnih kopija.”

 

Dodatni istaknuti sadržaji Veeam-a za 2015. godinu uključuju rast prihoda u odnosu na isti period prošle godine i to:

 

  • 94-postotni posebno za Veeam Availability Suite Enterprise Plus izdanje;
  • 54-postotni za sva izdanja Veeam Availability Suite;
  • 36-postotni rast za Veeam Cloud & Service Provider (VCSP) program;
  • 34-postotni rast u prorudžbinama velikih kompanija.

 

Dugo očekivano lansiranje rešenja Veeam Availability Suite v9, najvećeg izdanja od strane Veeam-a ikada, doprinelo je podsticaju Veeam-ovog rasta u sektoru velikih kompanija. Veeam pomaže da se zadovolje zahtevi izvršnih direktora koji shvataju da tradicionalni način formiranja rezervnih kopija nije dovoljan da se zadovolje zahtevi  stalne dostupnosti preduzeća. Sa više od 250 novih inovativnih funkcija i poboljšanja, Veeam Availability Suite v9 će omogućiti Veeam-u da nastavi da proširuje svoj udeo na tržištu u 2016. godini, posebno u sektoru velikih kompanija.

 

„Uz pomoć rešenja Veeam Availability Suite v9, u potpunosti smo iskoristili našu snažnu istoriju inovacija kako bismo stvorili rešenje za dostupnost koje nam omogućava da se proširimo u okviru sektora velikih kompanija više nego ikada ranije,” nastavlja Timashev. „2015. godina je bila rekordna za Veeam jer smo tesno sarađivali sa našim partnerima, savezima i klijentima kako bismo isporučili inovativna rešenja za dostupnost  koja rešavaju stvarne poslovne izazove. Prevazići ćemo prag prihoda od pola milijarde dolara 2016. godini i u potpunosti očekujem da se naš napredak nastavi, približavajući nas našem cilju od milijardu dolara godišnjeg prihoda do 2018. godine.”

veeam

„Veeam je ostvario izuzetan rast, svrstavši se od svog osnivanja u 2007. godini u prvih pet dobavljača softvera za zaštitu podataka u 2015. godini,” izjavio je Phil Goodwin, Direktor istraživanja, IDC. „22-postotna stopa rasta kompanije je znatno veća od 6.3-postotne prosečne godišnje stope rasta celokupnog tržišta koju IDC očekuje u 2019. godini. Štaviše, Veeam je razvio znatan ekosistem preprodavaca i integratora oko svoje DRaaS sposobnosti. IDC predviđa da će oporavak podataka pomoću cloud-u dostići 21.44-postotnu prosečnu godišnju stopu rasta celokupnog tržišta usluga u narednih pet godina, a Veeam je sebe pozicionirao kao jaku konkurenciju na ovom tržištu.”

 

Cloud je takođe u velikoj meri doprineo Veeam-ovom uspehu u 2015. godini, pogotovo što se potražnja za Disaster Recovery as a Service (DRaaS) povećava. Proširena funkcionalnost Veeam Cloud Connect for VM replication i failover sposobnosti u Veeam Availability Suite v9 omogućavaju pružaocima usluga da obezbede svojim klijentima DRaaS zasnovan na cloud-u. Veeam Cloud & Service Provider (VCSP) program koji nudi gotove mogućnosti pružaocima usluga kako bi stekli nove klijente i povećali ponovljeni prihod, zabeležio je 75-postotni rast u broju transakcija u odnosu na isti period prethodne godine. VCSP program se povećao na više od 10,000 pružalaca usluga i usluga cloud-a širom sveta u 2015. godini, sa više od 1,000 partnera licenciranih da pruže usluge za Veeam Cloud Connect.

 

„Lansiranje Veeam Availability Suite v9 je okidač za DraaS tržište“, rekao je Ian McClarti, Predsednik phoenikNAP, Veemovog zlatnog dobavljača VCSP usluga. „Nova Veeam Cloud Connect Replication opcija će nam omogućiti da pružimo pravu uslugu oporavka od katastrofa, sa snažnom SLA, preduzećima svih vrsta i veličina. Zajedno sa ProPartner zajednicom svetske klase, srećni smo da možemo  da nastavimo da ispunjavamo Veeamovo obećanje omogućavanja Allways-On poslovanja preduzećima.

 

Tokom četvrtog kvartala 2015. godine, Veeam je takođe ostvario i sledeće:

 

  • Premašen iznos od 1,5 milijardi dolara prihoda od dosadašnjih transakcija: Od momenta kada je kompanija prvi put predstavila svoj vodeći proizvod Veeam Backup & Replication™ februara 2008. godine (prvi proizvod 2007. godine), Veeam je ostvario 1,5 milijardi dolara prihoda, ukupno (bez ikakvog finansiranja u obliku rizičnog kapitala);
  • Prihod od ukupnih transakcija: Veeam je zabeležio 55-postotni rast prihoda od ukupnih transakcija u četvrtom kvartalu 2015. godine u odnosu na treći kvartal iste godine.
  • 000 klijenata u 200 zemalja: Veeam je dodao približno 15.000 klijenata u četvrtom kvartalu 2015. godine. Veeam-ova rešenja za dostupnost sada štite 10.6 miliona virtuelnih mašina širom sveta.
  • Proširenje na 37.000 ProPartnera širom sveta: Veeam-ova posvećenost kanalu nastavlja da privlači nove preprodavce, pružaoce usluga i preprodavce dodatne vrednosti.
  • Rast zaposlenih: Veeam sada zapošljava više od 2.000 ljudi širom sveta.