Rakuten Viber , jedna od vodećih svetskih aplikacija za laku i besplatnu komunikaciju, objavila je da uvodi funkciju „nestajuće poruke“ za sve četove.

Prethodno dostupna isključivo u Tajnim četovima, ova funkcija će uskoro svim korisnicima omogućiti da podese tajmer da tekstualne poruke, fotografije, video klipovi ili bilo koji drugi fajl nestane posle samo nekoliko sekundi, minuta, sati ili čak i dana. Automatsko odbrojavanje do brisanja sadržaja počinje onog trenutka kada primalac pregleda poruku. Nestajućim porukama u svim 1 na 1 četovima Viber ojačava svoju poziciju najbezbednije poruke za razmenu poruka na svetu.

Kako bi se podesila nestajuća poruka, korisnik treba da:

  • Pritisne ikonicu u obliku časovnika na dnu četa i izabere vremenski period posle kog bi poruka trebalo da bude izbrisana
  • Potom otkuca ili pripremi poruku i prosledi je primaocu.

Viber je dokazao posvećenost privatnosti svojih korisnika tokom prethodnih godina. Među ostalim premijerama koje je predstavio na tržištu aplikacija za razmenu poruka, Viber je uveo funkciju „brisanja poruka“ za sve četove još 2015, potpunu enkripciju (sa-kraja-na-kraj) kao standard 2016. i sakrivene i tajne četove 2017. godine. Kao deo stalne posvećenosti privatnosti komunikacije svojih korisnika, Viber je najavio uvođenje nestajućih poruka u standardnim četovima.

“Ponosni smo što smo u prilici da najavimo uvođenje funkcije nestajućih poruka u svim direktnim četovima naših korisnika. Predstavljena u Viberovoj aplikaciji 2017 unutar „tajnih četova“, korisnost ove funkcije nam je potvrdila važnost uvođenja ovakvog načina obezbeđivanja diskrecije u svakodnevnoj komunikaciji – između ostalog i automatskim slanjem obaveštenja u slučaju da primalac načini „skrin-šot“ nestajuće poruke. Ovaj novitet predstavlja važan sledeći korak na našem putu do ostvarenja cilja da se naša aplikacija može smatrati za najbezbedniju platformu za razmenu poruka na svetu,“ izjavio je Ofir Ejal, direktor operacija Vibera.

Za demonstraciju funkcije, predlažemo vam da pogledate sledeći video: https://clck.ru/N4iey