– Viber, jedna od vodećih aplikacija za razmenu poruka sa preko 600 miliona jedinstvenih korisnika širom sveta, danas je objavio pokretanje svoje druge po redu inicijiative iz serijala “Stiki fingers” pod nazivom “Moj grad, moj vajb” –  sa ciljem da otkrije nove darovite dizajnere iz celog sveta, u partnerstvu sa organizacijom Talenthaus (“Talenthouse”).

Viber logo

    Šta predstavlja projekat “Moj grad, moj vajb” inicijative “Stiki fingers”?

“Stiki Fingers”- “Moj grad, moj vajb” je globalni dizajn projekt koji poziva umetnike i kreativne poslenike da kreiraju originalne “stikere” (sličice) inspirisane njihovim omiljenim gradom.  Umetnicima je preporučeno da predaju tri originalna dizajna koji daju dimenziju živosti, pozitivnih vibracija i karaktera njihovog izabranog grada.

Glavni žiri takmičenja –  koji čine Kretivni direktor Vibera Erez Šočer, Stanislav Makarenko (alias “Dravk” – pobednik prvog projekta inicijative “Stiki Fingers”), poznata ličnost društvenih mreža Džulijana “Jes Džuls” Godard i grafiti-umetnik Alek Monopoli će izabrati 20 finalista, od kojih će konačno biti izabrano 5 umetnika – autora najboljih radova… Oni će biti pozvani da rade sa kreativnim timom Viber dizajn studija, sa ciljem da njihovo vizuelno delo bude oživljeno kroz Paket Viber stikera. Takav paket će se naći u globalnoj prodaji kroz Viber, čiji milioni korisnika širom sveta će dalje razmenjivati izabrane stikere – i time ih promovisati na svetskoj sceni. Pet izabranih umetnika će dodatno biti nagrađeno ustupanjem dela prihoda od prodaje svakog stikera.

Kreativni konkurs otvoren je za sve učesnike preko 18 godina starosti , i trajaće od 15. oktobra do 18. novembra 2015. godine. Dvadeset finalista će biti predstavljeno 9. decembra, a radovi pet najboljih umetnika – 15. decembra tekuće godine.

      Kako se prijaviti ?

Svako ko je zainteresovan da odgovori na uslove Kreativnog konkursa moćiće da prijavi svoja originalna dela putem e-maila www.viber.com/MyCityVibe  pre 18.novembra do 10:00 AM časova po Srednjem pacifičkom vremenu (PST).

“Imajući u vidu preko 600 miliona naših korisnika širom sveta, želeli smo da – kroz ovaj kreativni apel – proslavimo razolikosti i stilsku jedinstvenost gradova širom sveta, koristeći formu našeg omiljenog stvaralačkog izraza – stikera!” napominje Erez Šočer. “Podstičemo sve zainteresovane da predaju dizajn paketa stikera koji će najbolje predstaviti kulturu izabranog grada. Ne preporučujemo da se fokusiraju na čuvene prizore ili građevine – već da se oprobaju u stvaranju komunikativnog paketa stikera, inspirisanog pozitivnim vibracijama, bojama i duhom njihovog izabranog grada! “

“Veoma je gotivno to što jedna aplikacija za razmenu poruka pruža umetnicima poput mene široku platformu da prikažu svoj rad i kreativnost na nov i jedinstven način,” kaže Alek Monopoli. “Ne mogu da isčekam da vidim sve te različite pakete stikera iz celog sveta – i upoznam se sa time kako će talentovani kreativci iz celog sveta udahnuti život radovima inspirisanim sloganom konkursa “Moj grad, moj vajb”!”

Ema Trant, Direktorka odeljenja za prihodovanje organizacije Talenthaus, naglašava “Veoma smo uzbuđeni činjenicom da ćemo biti partner drugog globalnog projekta iz oblasti dizajna kompanije Viber. Misija Vibera je da širi dobre vibracije kroz ceo svet, što se u potpunosti uklapa sa našim ciljem da pružamo narednoj generaciji talentovanih kreativaca mogućnost da promovišu svoju karijeru.”

 

 

 

O inicijativi “Stiki fingers”

Projekat “Moj grad, moj vajb” predstavlja drugu akciju u okviru globalne inicijative “Stiki fingers”.  Prva kreativna akcija – čiji je cilj bio da se izabere maskota za “Stiki fingers” – proglasila je simpatičnu vevericu “Ču” autora dizajna “Dravka” za najbolji rad tog konkursa. Lansirana kroz partnerstvo sa kreativnom platformom “Talenthaus”, prva inicijativa nam je donela hiljade predloženih radova iz preko 100 zemalja sveta, čime je postignut rekord za najuspešniju brend kampanju organizacije “Talenthaus”.  “Dravk” je zatim boravio u Viberovoj centrali u Tel Avivu, gde je proveo nedelju dana u radu na priređivanju paketa stikera baziranog na njegovom karakteru “Ču” sa kreativnim timom Vibera.  Paket stikera veverice Ču sada je dostupan za preuzimanje preko Vibera za £1.99 funti,  od čega će Dravku pripasti deo prihoda.

“Bavio sam se crtanjem i skiciranjem karaktera od 2008., ali sam izbor mog rada za najbolji u okviru “Stiki fingers” kreativne inicijative kompanije Viber doživeo kao ostvarenje mojih snova!” kaže Dravk. “Izuzetan je osećaj biti proglašen za najboljeg dizajnera, ali uz to idu i velike obaveze i odgovornosti. Dobio sam priliku da saradjujem sa profesionalnim umetnicima na međunarodnom nivou, da putujem mnogo češće i uživam u činjenici da su moje skice ušle u ponudu paketa stikera koji je dostupan svima širom sveta. Sa velikim zadovoljstvom isčekujem da dam svoj doprinos izboru najboljih radova izabranih umetnika konkursa “Moj grad, moj vajb”, i pozivam sve prijavljene da porade na inspiraciji, da budu autentični i iskažu lični stil kroz svoje skice!”