vip mobile produženje licence

Direktor RATEL-a, dr Vladica Tintor, uručio je Alehandru Plateru, CEO-u Telekom Austrija Grupe i Dejanu Turku, CEO-u kompanije Vip mobile  rešenje kojim se Vipu produžavaju sva prava i obaveze stečene kupovinom Licence broj 3 za javnu mobilnu telekomunikacionu mrežu i pružanje odgovarajućih usluga, na narednih deset godina. Produženje licence upriličeno je u novom sedištu kompanije Vip mobile na Novom Beogradu, a događaju je prisustvovao i potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić.

,,Telekom Austrija Grupa je, prepoznavši potencijal tržišta, u novembru 2006. godine kupila licencu za trećeg mobilnog operatera koju je platila 320 miliona i jedan evro. Još uvek smo najveći grinfild investitor u Srbiji jer smo do sada uložili više od 934 miliona evra. Vip je počeo praktično od nule, a danas ima više od 2.1 milion korisnika i najveću 4G mrežu u zemlji. Grupa ima poverenja u poslovnu strategiju Vipa jer dosadašnji rezultati ukazuju na to da će i u narednih deset godina kompanija nastaviti da doprinosi konkurentnosti i podizanju standarda tržišta telekomunikacija u Srbiji’’, istakao je Alehandro Plater, CEO Telekom Austrija Grupe.

,,Kada je Vip mobile pre 10 godina ušao na tržište na kome su druga dva mobilna operatora već imala izgrađenu poziciju, morao je da  uspostavi sopstvenu tržišnu prepoznatljivost. Da bi stekao korisnike, pokazao je inovativnost i uložio napore da ispuni njihova očekivanja u pogledu kvaliteta mreže i cena ponuđenih usluga. Tržište mobilne telefonije je izuzetno dinamično tržište u stalnoj ekspanziji. Pojedini servisi, kao što je slanje kratkih poruka, se sve manje koriste, dok se drugi, koji zahtevaju prenos velikih količina podataka, razvijaju i beleže snažan rast. RATEL od svih operatora očekuje da korisnicima ponude što više savremenih servisa i da prate svetske razvojne trendove. Novi izazov je tehnologija 5. generacije koja se već intenzivno razvija u svetu i postaje deo planova regulatora, proizvođača opreme i mobilnih operatora’’, izjavio je dr Vladica Tintor, direktor RATEL-a.

Vip mobile je komercijalno počeo sa radom u junu 2007. godine. Kao najbrže rastući mobilni operater u regionu, i pored konstantnih značajnih investicija u mrežu i usluge, Vip je u prvih devet meseci ove godine ostvario prihode od 161 miliona evra, drži 22.4% učešća na tržištu i zapošljava više od 900 stručnjaka.