Visa paywave sistem

Visa Everywhere Initiative 2023 je međunarodno takmičenje koje poziva startape iz Srbije da se prijave i predstave svoja inovativna rešenja za suočavanje sa globalnim izazovima u oblasti platnih usluga i trgovine. Pored novčanih nagrada, pobednici takmičenja dobijaju pristup širokoj mreži partnera kompanije Visa u bankarskom, trgovinskom, VC i vladinom sektoru, kao i priliku da osvoje priznanje jednog od najpouzdanijih svetskih brendova.

Ove godine, Visa Everywhere Initiative u CEMEA regionu uvođenjem Fintech Innovating in Risk Excellence ili FIIRE nagrade traži globalne fintek igrače u oblasti upravljanja rizikom od prevara, sajber bezbednosti i kreditnog rizika. Pobednik će dobiti nagradu od 25 hiljada dolara i priliku da sarađuje sa vodećom bankom u regionu, Emirates NBD.

“Visa Everywhere Initiative je platforma koja podstiče fintek organizacije i preduzetnike da prikažu najupečatljivija svetska rešenja u oblasti platnih usluga i trgovine. Kroz svoja inovativna rešenja zasnovana na tehnologiji, kompanije imaju potencijal da značajno doprinesu tržištima na kojima posluju – posebno kada je u pitanju pružanje finansijskih usluga onima koji do sada nisu imali razvijen sistem plaćanja. U kompaniji Visa verujemo da pristup digitalnoj ekonomiji pokreće pravedan, inkluzivan rast, a Visa Everywhere Initiative je važna mera podrške inovatorima koji igraju vodeću ulogu u ovom tržišnom prostoru”, rekao je Vladimir Đorđević, generalni direktor kompanije Visa za Jugoistočnu Evropu.

Od samog pokretanja 2015. godine, Visa Everywhere Initiative je okupila najbolje fintek startape iz više od 100 zemalja i pomogla im da prikupe više od 16 milijardi dolara finansijske podrške, sa mrežom koja uključuje skoro 12 hiljada startapa iz celog sveta. Prošle godine, Visa Everywhere Initiative je dodelila više od 530 hiljada dolara novčane nagrade tokom takmičenja u kojem je učestvovalo preko četiri hiljade startapa iz pet regiona.