viber spam

U susret praznicima, Rakuten Viber donosi sveobuhvatan vodič za suočavanje sa izazovima digitalne komunikacije, posebno u borbi protiv spama. Viber je predan očuvanju bezbednosti i privatnosti svojih korisnika, nudeći napredne bezbednosne funkcije i savete za eliminisanje neželjenih poruka i uspešno odblokiranje naloga na platformi.

Lančane Poruke: Rizici i Prevencija

Lančane poruke, često obećavajući sreću ili nagrade, mogu biti provodnici prevara. Viber savetuje korisnike da budu oprezni i izbegavaju prosleđivanje ovakvih poruka, koje mogu nositi ozbiljne bezbednosne rizike.

Prevare i Neželjene Promocije

Praznični period je posebno pogodan za pošiljaoce spam sadržaja koji koriste promotivne ponude. Korisnici treba da budu oprezni sa neautorizovanim porukama i pozivima od kompanija, proveravajući identitet pošiljaoca i izbegavajući klikove na sumnjive linkove.

Zaštita od Neželjenih Poruka

Za borbu protiv neželjenih poruka, Viber preporučuje izbegavanje kliktanja na linkove ili prosleđivanje sumnjivih poruka. Prijavljivanje spamera i blokiranje brojeva su efikasni načini da se smanji prisustvo spama na platformi.

ID Pozivaoca za Dodatnu Sigurnost

Viberova funkcija ID pozivaoca omogućava korisnicima da identifikuju pozivače pre nego što odgovore na poziv, pružajući dodatni sloj zaštite protiv spam poziva.

Odblokiranje Legitimnih Naloga

U slučaju da Viber greškom blokira legitimnog korisnika, postoji procedura za odblokiranje naloga. Većina prvih blokada traje 24 sata, a korisnici se mogu obratiti Viberovom čet-botu za podršku za odblokiranje brojeva.

Bezbedna Komunikacija za Preduzeća

Za preduzeća koja žele sigurnu komunikaciju sa širom publikom, Viber nudi “Viber za biznis” usluge. Ove usluge, koje koriste preko 20.000 globalnih brendova, uključuju Poslovne poruke i čet-botove za personalizovanu komunikaciju.

Zaključak

U vreme kada su digitalne interakcije neizbežne, Rakuten Viber nudi vodič koji korisnicima omogućava da prepoznaju i eliminišu nepoželjne poruke i da odblokiraju svoje naloge. Ovi saveti i alati osiguravaju da korisnici uživaju u sigurnoj i bezbrižnoj komunikaciji tokom praznične sezone.