WeAreDevelopers

WeAreDevelopers Congress Vienna 2019, najveći kongres za developere u Austriji i istočnoj Evropi, održati će se 27. i 28. novembra 2019., u Beču. Kongres donosi pred 2.000 developera i donosioca odluka najnovije tehnologije u domenu umjetne inteligencije (AI), cloud infrastrukture, blockchain-a i Interneta stvari (IoT). Tanmay Bakshi, 15-godišnji pionir umjetne inteligencije, jedan je od preko 60 govornika koji će prenjeti svoje znanje učesnicima kongresa u novembru.

Evropska platforma za razvoj karijera software developera – WeAreDevelopers, organizuje šesti godišnji događaj u Beču. Tokom dva dana trajanja WeAreDevelopers Congress Vienna 2019 će okupiti preko 2.000 developera, IT eksperata i menadžera u palati Hofburg. Kongres želi ponuditi najnovija saznanja fokusirana na četiri tehnološka područja: umjetna inteligencija (AI), blockchain, Internet stvari (IoT) i cloud infrastruktura.

Tri paralelna treka vezana za najnovije tehnologije, te odvojeni business trek, zatim interaktivne radionice, popratni događaji i mnoštvo prilika za networking osigurat će učesnicima pristup svježim informacijama i znanju, novim idejama, trendovima i prilikama za partnerstva u internacionalnom okruženju.

Tanmay Bakshi, najmlađi globalni mislilac na polju umjetne inteligencije, održat će keynote predavanje kojim će ujedno i otvoriti kongres 28. novembra 2019.

Tanmay je jedno od najtraženijih imena u svijetu tehnologije, strastveni programer, ekspert za umjetnu inteligenciju i blizak saradnik uticajnih osoba u IT industriji. Iako je stekao pažnju IBM-a sa samo 11 godina, Bakshi-jev uzlet u tehnološkoj industriji je počeo još kada je imao 5 godina, samostalno učeći kodiranje dok su se njegovi vršnjaci bezbrižno igrali.

Tanmay je zaslužan za razvoj brojnih aplikacija, objavio je vlastitu knjigu, te gostuje kao predavač na IBM Watson samitima širom svijeta.

Preko 60 govornika će se pridružiti Tanmay-u na bini tokom dvodnevnog kongresa u Beču. Izdvajamo, Leo Li Shiwei (President European Region, Tencent), Siddha Ganju (Solution Architect, Nvidia Corporation), Or Levi (Data Science Team Lead, eBay), svjetski šampion u pokeru Fedor Holz (Osnivač i CEO, Primed Group) i mnogi drugi.