Kaspersky Small Office Security

Novo partnerstvo povezaće bezbednost nosivih uređaja (wearables) i omogućiti sprovođenje mobilnih i beskontaktnih transakcija

Uzimajući u obzir činjenicu da će se do 2020. godine preko pametnih satova, fitnes narukvica i drugih nosivih uređaja biti obavljane svaka peta transakcija, stvarajući tržište od čak 500 milijardi američkih dolara na godišnjem nivou*, izvesno je da će oni biti sve češća meta sajber napada, tvrde predstavnici iz kompanija WISeKey i Kaspersky Lab. Dve kompanije danas su najavile da razvijaju tehnologiju koja će integrisati autentifikaciju i enkripciju podataka u nove nosive uređaje, omogućujući im bezbedno povezivanje, komunikaciju i razmenu finansijskih podataka.

kaspersky

Interakcija između uređaja, poznatija kao „Internet of Things“ (Internet Stvari), u bliskoj budućnosti će izmeniti korporativno i potrošačko tržište. Procenjeno je da samo tržište nosivih uređaja raste 35 odsto na godišnjem nivou**. Međutim, mnogi povezani uređaji, kao i podaci koje oni razmenjuju, i dalje nisu adekvatno zaštićeni, što će postati još ozbiljniji problem kako bude rastao broj uređaja koji se koriste za transakcije.

Proizvođači premijum satova, kao što je Bulgari, već integrišu patentirani bezbednosni softver kompanije WISeKey, WIS.WATCH, u svoje povezane satove. To korisnicima omogućuje da bezbedno identifikuju i autorizuju svoj uređaj, da se povežu na druge uređaje kao što su mobilni telefoni, da imaju pristup aplikacijama i ličnim podacima, kao i da bezbedno skladište podatke na cloud sistemu.

U sklopu ove saradnje, bezbedan softverski alat kompanije Kaspersky Lab za mobilne uređaje biće uključen u ovo rešenje, obezbeđujući dodatni sloj zaštite i omogućujući ultra bezbedne mobilne transakcije u budućnosti.

„Saradnja kompanija WISeKey i Kaspersky Lab predstavlja revolucionarni korak kada je u pitanju bezbednos uređaja IoT (Internet of Things). Spoj poverenja i udobnosti koji će biti ukomponovan u nove nosive uređaje otvara vrata za implementaciju ovog sistema i u druge sektore, gde isti pristup može podržati brojne druge IoT aplikacije”, izjavio je Karlos Moreira (Carlos Moreira), izvršni direktor kompanije WISeKey.

Jevgenij Kasperski, predsednik i izvršni direktor kompanije Kaspersky Lab, izjavio je: „Živimo u svetu koji je skoro u potpunosti povezan. Međutim, paralelno sa rastom povezanih uređaja raste i broj potencijalnih pretnji. Nažalost, danas postoji veliki broj aktivnih uređaja koji nisu kreirani tako da budu bezbedni. Pitanje bezbednosti bi trebalo razmatrati već pri samoj ideji o kreiranju proizvoda. Od izuzetnog je značaja da se uređajima IoT (Internet of Things) obezbedi veći stepen zaštite, i mi smo veoma zadovoljni što ćemo sarađivati sa kompanijom WISeKey na pronalasku rešenja za ovaj problem.”

Zajedničko rešenje biće zasnovano na kriptografskom sistemu kompanije WISeKey (Cryptographic Root of Trust for IoT) i njegovoj NFCTrusted© tehnologiji. Međusobnim dejstvom ovih tehnologija obezbeđuje se autentičnost, poverljivost i integritet onlajn transakcija. Ovaj kriptografski sistem (Cryptographic Root of Trust) instaliran je na više od 2,6 milijardi desktop računara, veb pretraživača, mobilnih uređaja, SSl sertifikata i povezanih uređaja.