xerox

Prošle nedelje je kompanija Xerox (NYSE: XRX) objavila da je završila odvajanje dela poslovanja u kompaniju Conduent Incorporated (NYSE: CNDT) čime su stvorene dve kompanije koje su vodeće na tržištu i izlistane na svetskoj berzi.

 

“Ovo je istorijski događaj za Xerox. Uspešni završetak razdvajanja zaoštriće naš tržišni fokus i odanost našim korisnicima,” rekao je predsednik Uprave kompanije Xerox Jeff Jacobson. “Uveren sam da će ove promene doneti kompaniji Xerox dugoročan uspeh i povećati vrednost deonica.”

 

Članovi upravljačkog tima kompanije, zaposleni i kupci proslavili su ovu prekretnicu oglašavanjem zvona na njujorškoj berzi (NYSE), 4. januara 2017. godine.

 

Fokus kompanije Xerox na rast njenog globalnog vođstva u tehnologiji digitalne štampe i uslugama pomoći će korisnicima da unesu novitete u načine komuniciranja i povećanje produktivnosti. Finansijski model kompanije i revitalizovana poslovna strategija omogućiće snažno generisanje slobodnog novčanog toka i rast marže, kao i ciljane investicije u atraktivna područja rasta kao što su outsourcing dokumenata i rešenja za male i srednje kompanije.

 

Xeroxovi deoničari su prema uslovima odvajanja, na dan odvajanja 31. decembra 2016, primili po jednu Conduent običnu deonicu za svakih pet Xerox običnih deonica koje su imali do kraja radnog dana, 15. decembra 2016. godine.

 

U okviru odvajanja, Xerox je primio gotovinski transfer iz kompanije Conduent od 1,8 milijardi američkih dolara koji, zajedno sa sopstvenim gotovim novcem, namerava da iskoristi za isplatu duga od oko 2 milijarde američkih dolara.