Novo rešenje kompanija Xerox i Fotoba omogućuje najbržu produkciju štampe u punoj veličini postera, transparenata i znakova pri brzini od čak pet sekundi po stranici.

Fotoba FHS42 Cutter radi zajedno s Xeroxovim Wide Format IJP 2000 u svrhu povećanja automatizacije rada i ubrzanja štampanja. Za subjekte koji se bave štampom to znači povećanje profitabilnosti i brzo obavljanje posla.

Xerox štampači
Xerox štampači

Rezač ima jednu vodoravno i do četiri vertikalno postavljene oštrice za rezanje za postizanje štampe na celom papiru. Sistem očitava ugrađene oznake za rezanje na svakom papiru i usklađuje i neprestano prilagođava rezne blokove za postizanje rezova preciznosti do 0,04 inča (1 milimetra).

Xerox je započeo saradnju sa Fotobom u cilju prilagođavanja rezača kako bi bio u skladu s ključnim specifikacijama IJP 2000, uključujući brzine sinhronizacije pri 4.520 kvadratnih stopa (420 kvadratnih metara) po satu za isti raspon medija. Mediji uključuju mat premazani papir, sjajni fotografski papir, papir sa plavom pozadinom i filmove sa osvetljenjem, zahvaljujući čemu štampari mogu klijentima ponuditi široku paletu primena.

Osim brzog postizanja štampe, fleksibilne mogućnosti rezača omogućuju obavljanje posla bilo koje veličine bez skladištenja nekoliko veličina rolni ili česte promene rolne, čime se štedi vreme i novac. Zahvaljujući oštricama koje se same oštre potrebno je minimalno održavanje.

IJP 2000 i Fotoba FHS42 Cutter su predstavljeni na sajmu FESPA-e (Evropskog udruženja štampara) 2015. u nemačkom Kelnu, od 18. do 19. maja.