xerox

Ink-džet tehnologija ne predstavlja novost na tržištu usluga štampe, ali je mnoge štamparije ne koriste zbog visokih troškova održavanja i drugih izazova za koje je kompanija Xerox na sajmu drupa u Dizeldorfu ponudila rešenje u obliku novih platformi, proizvoda i štamparskih mastila koje označavaju budućnost ink-džet tehnologije.

 

Xerox donosi značajne promene u ink-džet tehnologiji. Dođite i uverite se sami šta ink-džet tehnologija pruža danas, a šta će korisnicima pružati u budućnosti“, izjavio je Robert Stabler, viši potpredsednik i generalni direktor grupe Global Graphic Communications Business Group kompanije Xerox. „Razvili smo dve nove platforme koje uključuju široku ponudu proizvoda kojima će ink-džet tehnologija postati dostupnija i pristupačnija za pružaoce usluga štampanja“.

 

Novi ink-džet štamparski strojevi

 

Posetioci će u izložbenom prostoru kompanije Xerox na sajmu drupa moći da vide nove štamparske strojeve Xerox Brenva HD Production i Xerox Trivor 2400. Prema navodima vodeće svetske kompanije za istraživanje tržišta InfoTrends, volumen štampe u boji pomoću ink-džet uređaja globalno će narasti za 23% do 20191. godine. Ink-džet štamparski strojevi pružiće štamparijama mogućnost i priliku da se uključe u unosno ink-džet tržište.

 

Štamparski stroj Brenva HD donosi nove mogućnosti štampe štamparijama specijalizovanim za transakcijsku štampu, direktnu poštu i štampanje knjiga, kombinujući isplativost ink-džet tehnologija sa fleksibilnošću cut-sheet platformi. Uz pomoć štamparskog stroja Trivor 2400, štamparije će moći da prošire svoje usluge na kataloge i magazine kao i knjige u boji. Trivor 2400 je uređaj koji pruža visoku produktivnost u kompaktnom dizajnu.

 

Demonstracija novih tehnologija mastila i ambalažnih rešenja

Xerox će predstaviti i nova ambalažna rešenja, kao i rešenja za mastila koja uključuju:

  • Xerox High Fusion Ink – novo mastilo koje omogućuje štampu na tradicionalnom offset papiru bez prethodne ili naknadne obrade.
  • Providne tonere za Xerox iGen® 5 štamparske strojeve.
  • Xerox Direct za ink-džet ispis na 3D predmete, male poput čepova za boce i velike poput zaštitnih kaciga ili obuće, uklanjajući potrebu za etiketiranjem u mnogim maloprodajnim i proizvodnim procesima.
  • Rešenje za kodiranje i označavanje uz pomoć laserske diode – u saradnji s partnerima Macsa I.D., S.A. i DataLase Ltd., razvijeno je novo rešenje Macsa ID DIGILase Powered by Xerox, bazirano na laserskoj tehnologiji i temohromnim bojama kojima se može ostvariti detaljna štampa na ambalaži u visokim brzinama.

 

Novo partnerstvo za štampu kartonske amalaže

Predstavnici kompanija Xerox i KBA‑Sheetfed Solutions, dela grupe Koenig & Bauer Group (KBA) će na sajmu drupa pružiti i više detalja o partnerstvu kojim žele da razviju prvi 40-inčni, B1 digitalni štamparski stroj za industriju proizvodnje kartona. KBA VariJET® 106 Powered by Xerox donosi prednosti digitalne štampe poput štampanja na različitim verzijama istog kartona kao i štampe na prilagođenom kartonu, čime se otvaraju nove poslovne mogućnosti za industrijske štamparske mašine.

 

Pojednostavljenje proizvodnje personalizovanih kataloga

 

Kompanije Xerox, XMPie, Solimar i Mueller Martini predstaviće najnoviju uslugu za poboljšanje štampe personalizovanih kataloga na štamparskom stroju Trivor 2400. Rešenje Xerox Personalized Catalog koristi tehnologiju Xerox FreeFlow® Core kako bi se automatizovao kompletan proces rada. Pomoću usluge XMPie PersonalEffect® moći će da se stvori personalizovani sadržaj koji će ispuniti posebne zahteve klijenata, a uz pomoć Mueller Martini’s Presto II Digital isti će moći i da se uvežu kako bi se dobio gotov proizvod.

 

Dodatni sadržaji u izložbenom prostoru kompanije Xerox uključuju:

  • Rešenja poboljšanja radnog procesa i personalizacije – rešenja koja se nalaze u oblaku koja uključuju rešenja digitalne štampe i izdavačke aplikacije varijabilnih podataka.
  • Xerox iGen 5 štamparski stroj – iGen 5 štamparski stroj uskladio je svoje proširene skale plavih, zelenih i narandžastih boja s FDA standardima.
  • Ink-džet štamparske strojeve Xerox Impika® Evolution i Xerox Rialto™ 900 koji su nagrađeni sertifikatom Forga zahvaljujući svom kvalitetu i performansama.
  • Svakodnevni muzički sadržaji i happy hour – Okupljene će svakodnevno u 11:00, 14:00 i 16:00 sati zabavljati DJ Lovra iz grupe The Ministry of Sound. Također, Xerox je za posetioce pripremio i happy hour koji se održava svakog radnog dana od 17:00 do 18:00 sati.

 

Izložbeni prostor kompanije Xerox na sajmu drupa nalazi se u paviljonu 8B A62, u prostoru sajma Messe u Dizeldorfu. U skladu sa sloganom “Let the Work Flow” izložbeni prostor kompanije Xerox biće podeljen u 6 zona koje uključuju direktnu poštu, knjige, kataloge, transakcijsku štampu, štampu fotografija i ambalažu.