The Sony Xperia Ear Duo

Sony Mobile Communications (“Sony Mobile”) danas je najavio da će Xperia Ear Duo biti dostupan na proleće 2018., od održavanja Mobile World Congress-a 2018.

“Xperia Ear Duo predstavlja sve ono što smo naučili tokom skoro celog veka istraživanja zvuka i akustike”, rekao je Hiroši Ito, zamenik odgovornog za Smart Product Business Group u Sony Mobile Communications-u. “Ear Duo je prvi bežični headset koji omogućava revolucionarno iskustvo dualnog slušanja – reč je o mogućnosti slušanja muzike i notifikacija simultano sa zvukovima iz sveta koji vas okružuje.”

Priznati koncept primenjen na komercijalnom proizvodu: Xperia Ear Duo je napravljen kao nova vizija bežičnog headset-a

Xperia Ear Duo sadrži Dual Listening tehnologiju, tako da možete da slušate muziku i primate obaveštenja, dok simultano slušate zvukove okruženja ili razgovore. Bilo da slušate muziku tokom vežbanja ili dok ste u putu, ovo je neprikosnoveno ambijentalno iskustvo.

 

Prostorni akustični kondutkor, razvijena od strane Sony-jevog internog tehnološkog inkubatora Future Lab Program™, omogućava da zvuk generisan i iza uha, putem drajvera jedinice, bude transmitovan direktno u uho. Posebno dizajnirano prstenasto pojačanje okružuje ušni kanal, kako bi se vaša muzika bezgranično stopila sa zvukovima iz vaše okoline.

Jačina zvuka se inteligentno prilagođava bazirano na vašoj okolini i pozadinskim zvucima, sa Sony-jevom Clear PhaseTM audio tehnologijom, koja eliminiše disperziju zvuka za kristalno jasno slušanje.

Pametna asistencija, kada vam je potrebna

Pokrenut sa Sony-jevim “SPRITZER” čipom, koji troši izuzetno malo energije, i sofisticiranom multi-senzor platformom , “Daily Assist3” dodatak će prepoznati vreme, lokaciju i aktivnosti kako bi vam ponudio relevantne informacije tokom dana – podsećajući vas, kada se približite vašoj kancelariji – kada je vaš naredni sastanak, ili iščitavajući poslednje naslove vesti.

Xperia Ear Duo takođe reaguje na pokrete glave – napredni senzori vam dozvoljavaju da odgovorite na poziv ili da ga odbijete odmahujući ili klimajući glavom, ili da preskačete pesme pomerajući glavu levo-desno. Takođe, možete kontrolisati vašu muziku i jačinu iste.

Kontrola glasom je takođe ugrađena sa fleksibilnim pristupom najčešće korišćenim ličnim asistentima, bilo da je u pitanju Google asisten ili Siri. Quad mikrofon formiranjem snopa izoluje zvuk vašeg glasa, odbacujući spoljašnju buku kako bi vam pomogao  da postavite podsetnike, pošaljete poruke, obavite pozive ili pokrenete aplikaciju, i to sve slobodno i jednostavno.

Dizajniran da pruži osećaj slobode

 

Načinjen od izdržljivog nerđajućeg aluminijuma i mekane gume, Xperia Ear Duo leži ispod uha kako bi izbegao kontakt sa naočarama ili nakitom.

Bićete u mogućnosti da uživate u slušanju muzikr čak i do četiri sata od jednog punjenja, a inovativna kompaktna futrola funkcioniše i kao punjač, obezbeđujući do tri puta više snage kada ste u pokretu. Štaviše, futrola nudi opciju brzog punjenja, pružajući vam dva sata slušanja sa samo dvanaest minuta punjenja.

Prateća aplikacija biće dostupna za besplatno skidanje na Google Play Store-u i Apple App Store-u.