XPG, brend proizvoda visokih performansi za gejmere, profesionalce u e-sportovima i tehnološke entuzijaste, sa zadovoljstvom objavljuje da je proširio svoj program testiranja DDR4 memorije za overklokovanje novom saradnjom sa vodećim proizvođačem matičnih ploča, kompanijom GIGABYTE.

Čipset Intel Z490 i DDR4 moduli

Odmah nakon predstavljanja čipseta Intel Z490, XPG je započeo testirati i overklokovati svoje nove DDR4 module na najaktuelnijim platformama Z490, kao i na platformama AMD B550, kako bi osigurao da su usklađeni sa najvišim standardima performansi i stabilnosti za overklokere. Taj poduhvat nastavlja se najnovijom saradnjom sa kompanijom GIGABYTE.

Modul XPG SPECTRIX D50 na 4.800 MHz

XPG Overclocking Lab (XOCL) overklokovao je DDR4 memorijski modul XPG SPECTRIX D50 na 4.800 MHz na matičnoj ploči GIGABYTE Z490 AORUS XTREME WATERFORCE. Nakon ovog impresivnog rezultata, XOCL je sa sličnim rezultatima nastavio sa testiranjem drugih DDR4 modula XPG na nizu drugih matičnih ploča kompanije GIGABYTE.

Korišćeni XPG-ovi DDR4 moduli: SPECTRIX D50, D60G, D80, D41 i GAMMIX D30, D10.

Korišćene matične ploče kompanije GIGABYTE: Z490 AORUS XTREME, AORUS MASTER, AORUS ULTRA, AORUS PRO AX, AORUS ELITE AC, AORUS ELITE, VIOSON G kao i AMD B550 AORUS MASTER, AORUS PRO AC, AORUS PRO te VISION D.

Intel Extreme Memory Profiles (XMP) 2.0 koja overklokovanje čini veoma jednostavnim

Memorijski moduli SPECTRIX D60G, D50, D80, D41 kao i GAMMIX D30, D10 izrađuju se od visokokvalitetnih čipova i hladnjaka za izvrstan integritet signala, pouzdanost i stabilnost, što im produžava radni vek. Opremljeni su i tehnologijom Intel® Extreme Memory Profiles (XMP) 2.0 koja overklokovanje čini veoma jednostavnim i osigurava poboljšanu stabilnost sistema. SPECTRIX D80 ističe se i kao prvi RGB DDR4 memorijski modul na svetu opremljen hibridnim sistemom hlađenja koji koristi vazduh i tečnost. Preciznije, hladnjak je izrađen od hermetički zatvorenog dela ispunjenog tečnošću bez vodonika i aluminijumskog dela kako bi se osiguralo izvrsno hlađenje.

XOCL

XOCL je predan postizanju najvećih mogućih performansi na memorijama i kada je osnovan 2018. godine bio je prva ustanova tog tipa koju je osnovao neki proizvođač memorijskih modula. XOCL blisko sarađuje sa različitim partnerima u branši, uključujući GIGABYTE, kako bi osigurao da su njegovi proizvodi kompatibilni sa različitim platformama, te da mogu dostići performanse koje očekuju igrači, profesionalci u e-sportu i tehnološki entuzijasti.

U maju 2018. XOCL je overklokovao RGB DDR4 memorijski modul XPG SPECTRIX D80 na 5531 MHz u konfiguraciji hlađenoj tečnim azotom. U maju 2019. godine XOCL je overklokovao modul SPECTRIX D60G na frekvenciju od 5738 MT/s, što je bio novi svetski rekord.