XPG DDR5

XPG, brzorastući provajder sistema, komponenti i perifernih uređaja za gejmere, E-sport profesionalce i Tech entuzijaste, najavljuje danas da će predstaviti nove DDR5 gejming memorijske module u trećem kvartalu 2021. godine. Nova serija proizvoda biće poznatija pod nazivom CASTER serija. Ovi moduli pružaće frekvencije u rasponu od 6.000 do 7.400MHz i dolaze sa kapacitetima od 8, 16, ili 32GB. XPG je ostvario blisku saradnju sa svojim partnerima, proizvođačima matičnih ploča, uključivši GIGABYTE, MSI, ASUS i ASRock, kako bi osigurao najveći stepen kompatibilnosti i sposobnosti realizacije ekstremnih overkloking performansi.

Novi DDR5 moduli doći će u dve varijante – sa ili bez RGB osvetljenja. Ali, uprkos ovoj razlici, oni dele zajednički kohezivni industrijski dizajn. Dakle, dizajn ovih proizvoda donosi prikriven osećaj dubine i teksturnog kontrasta, pri čemu su bila korišćena dva površinska tretmana – jedan glossy (sjajan) i jedan mat. Za dodatnu dubinu, mat površina modula je zakošena kako bi se dodao teksturni element i futuristički izgled. Kako bi bio istaknut XPG brend, na modulima se nalaze dijagonalne ispresecane linije, kao i duboki uski rezovi, formirajući na taj način geometrijske forme i X oblik, koji se poklapaju sa XPG imenom brenda i njegovim vizuelnim identitetom.

XPG-ovi novi DDR5 moduli kreirani su tako da gejmerima i PC entuzijastima pruže primetan napredak u odnosu na DDR4 module. Pored viših frekvencija, koje nadilaze 4.800MHz, moduli će takođe biti energetski efikasniji, radeći sa naponom od 1.1V, u poređenju sa 1.2V. Štaviše, u ove module će biti ugrađen Power Management Integrated (PMIC) i Error Correction Code (ECC) tehnologija, koja poboljšava efikasnost i stabilnost.

O LINIJI PROIZVODA XPG

Xtreme Performance Gear (XPG) je robna marka kompanije ADATA Technology osnovana sa ciljem da igračima, tehnološkim entuzijastima i profesionalcima u oblasti e-sporta ponudi proizvode najvišeg kvaliteta. XPG nastoji da u svoju ponudu uključi proizvode koji korisnicima pomažu da dostignu izuzetne performanse i stoga sarađuje sa zajednicom igrača i e-sportista, prikupljajući informacije o njihovim potrebama. Pružamo kompletnu paletu proizvoda od komponenti, perifernih uređaja do glavnih uređaja i kreiramo ih po najvišim standardima stabilnosti, pouzdanosti i performansi na umu. XPG razvija proizvode sa potpuno inovativnim dizajnom, koji su dobili nekoliko prestižnih međunarodnih nagrada, uključujući  iF Design i nagradu Good Design (Japan). Osim razvoja proizvoda, XPG ima aktivnu ulogu u sponzorstvu e-sport događaja i timova širom sveta, kako bi realizovao ekstremna igračka iskustva na najvišim nivoima.