Poznati sajt Tom’s Hardware je proglasio XPG SX8200 M.2 2280 SSD kompanije ADATA za jedan od najboljih SSD-ova na tržištu. Dajući mu visoku ocenu 9/10, recenzent je istakao odlične performanse, hladnjak i atraktivnu cenu kao glavne razloge za dodeljivanje nagrade „Editor’s Choice“.

„Oduševljeni smo činjenicom da je XPG SX8200 dobio nagradu Editor’s Choice od strane jedne od najcenjenijih svetskih online publikacija o tehnologijama“, izjavio je Chris Kuo, direktor marketinga u ADATA Amerika. „Iako smo uzbuđeni zbog ovog priznanja, nismo nimalo iznenađeni, jer su se ADATA i XPG uvek trudili da nude SSD-ove koji pružaju vrhunsku pouzdanost i performanse, uz prihvatljivu cenu.“

SX8200 M.2 2280 SSD je najbrži SSD koji je ADATA napravila do sada, a namenjen je PC entuzijastima, strastvenim igračima i overklokerima. Koristeći PCIe Gen3x4 interfejs, postiže maksimalne brzine čitanja/pisanja od 3200/1700 MB u sekundi. Podržavajući NVMe 1.3, SX8200 ima superiorne performanse pri nasumičnom čitanju i pisanju, kao i odlične mogućnosti za obavljanje više zadataka istovremeno.

Uz SLC keširanje, DRAM keš bafer i LDPC ECC tehnologiju, on održava velike brzine i integritet podataka, čak i kada je u pitanju zahtevna upotreba, kao što je intenzivno igranje, rendering ili overkloking.